Erhverv

Bjarne Riis og rigmænd med ny satsning: Skal nu sælge tøj

Virtu Cycling Group har fået rettighederne til at sælge kendte cykeltøjsmærker. Bjarne Riis bebuder flere nye aktiviteter i koncernen.

Bjarne Riis (th.) Lars Seier (i midten) og Jan Bech Andersen (tv.) er forretningspartnere i koncernen Virtu Cycling Group, som nu også skal sælge tøj. Fotoer: Lars Poulsen

Der er fart på i den danske koncern Virtu Cycling Group, som driver en række aktiviteter inden for cykling.

For lidt over en måned siden kom Brøndby-rigmanden Jan Bech Andersen med i ejerkredsen, der også tæller den tidligere Tour de France-vinder Bjarne Riis og Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen.

Nu kan trioen så offentliggøre, at den med øjeblikkelig virkning har fået de danske rettigheder til at sælge tøjmærkerne Sportful og Castelli, der er blandt de største mærker inden for cykeltøj og beklæder flere af verdens største cykelhold, herunder Team Sky.

Bjarne Riis har gennem mange år haft et samarbejde med Sportful, som leverede tøj til hans tidligere cykelhold, der på et tidspunkt var verdens bedste.

»Det er tanken, at salget af disse tøjmærker (Sportful og Castelli, red.) skal bidrage væsentligt til vores samlede forretning. Vi ved endnu ikke, hvor stor en indtjening, vi kan generere på det. Men forventningen er, at vi inden for en overskuelig fremtid henter et tocifret millionbeløb i omsætning på dette forretningsområde,« siger han til Finans.

Virtu Cycling Group

I september skiftede Riis Seier Denmark navn til Virtu Cycling Group. Samtidig skiftede koncernens brands og datterselskaber navn. Ordet Virtu er et gennemgående tema i koncernen, fordi større dele af forretningen er funderet i det virtuelle.

Her er Virtu Cycling Groups virksomheder:

  • Virtu Cycling Gear: Nyt forretningsområde med fokus på salg af cykeltøj fra mærkerne Sportful og Castelli.
  • Virtu Business Club: Danmarks største erhvervsnetværk for cykelinteresserede. Består af mere end 300 virksomheder fordelt på seks byer rundt om i landet. Flere byer er på vej med i netværket.
  • Virtu Travel: Rejseselskab med fokus på skræddersyede cykelture til nogle af de mest kendte ruter inden for cykelsporten.
  • Virtu Villas: En større villa i Toscana, som kan bruges til træningslejre, konferencer eller seminarer.
  • VirtuPro: En stationær cykel, der indeholder højteknologiske elementer i form af elektroniske gear og mere end 1.400 virtuelle cykelruter i 4K-opløsning.
  • Virtu Go: Træningsplatform designet af tidligere professionelle cykelryttere, som hjælper med at planlægge og eksekvere motionen på cyklen.
  • Team Virtu Cycling: Professionelle cykelhold for både damer og herrer. Damernes hold er på World Touren, mens herrerne har en målsætning om World Touren i 2019.

For en måned siden fortalte Virtu Cycling Groups adm. direktør, Nicolai Jørgensen, at flere opkøb og nye aktiviteter kunne være på vej fra koncernen.

Nu er den første nye aktivitet blevet offentliggjort, men det kommer ikke til at stoppe der, fortæller Bjarne Riis.

»Vi har gang i en del ting lige nu. Men hvor meget der kommer til at ske, kan jeg ikke udtale noget om på nuværende tidspunkt, udover at der inden længe kommer flere nyheder fra os,« siger han.

Salget af tøjmærkerne samles under det nye datterselskab Virtu Cycling Gear, der får Per Bausager som direktør. Han har gennem mange år haft rettighederne til salget af Sportful og Castelli i Danmark.

Det salg flytter altså nu over i Virtu-koncernens nyskabte virksomhed.

»Strategisk tror jeg, at det er helt rigtige træk for Sportful og Castelli. Med den disruption af salgskanalerne, vi oplever i dag, er det nødvendigt at tænke nyt, og som en del af Virtu-familien bliver døren åbnet for at kunne være til stede overalt: I faghandlen, i klubberne, i netværk og online,« siger Per Bausager i en pressemeddelelse.

BRANCHENYT
Læs også