Erhverv

Kendt vægttabsfirma har tung økonomi: Direktør er skiftet ud

Nupo har været gennem en rekonstruktion og lever nu på nåden fra banken og sin nye hovedejer.

Nupo bliver kaldt danskernes foretrukne slankemiddel. Men det har knebet med at få forretningsmodellen til at gå op de seneste år. Foto: Screendump fra Nupos hjemmeside

I 1981 udviklede fedmeforskeren Flemming Quaada på Hvidovre Sygehus de første produkter til vægttabsfirmaet Nupo.

På de 36 år, der er gået siden, har mange Nupo-kure fundet vej til danskernes kroppe. Faktisk påstås Nupo at have opbygget en position som Danmarks førende slankemiddel.

Men trods sin kendskabsgrad har det de seneste år været svært at gøre Nupo til en god forretning.

Faktisk betød et sammenlagt underskud på over 30 mio. kr. i årene 2014 og 2015, at Nupo blev rekonstrueret med en ny ejerkreds i sommeren 2016. Ind kom den rige familie Bjerg-Larsen som ny hovedaktionær og skulle vende udviklingen for det kendte slankemiddel.

Et nyt regnskab fra Nupo ApS viser dog, at det endnu ikke er lykkedes. I 2016/2017 havde Nupo således et utilfredsstillende underskud på omkring 750.000 kr., hvilket har resulteret i, at egenkapitalen er tabt.

Af det nye regnskab fremgår det samtidig, at selskabets løbende drift finansieres delvist af lån fra kreditinstitutter og delvist af lån fra selskabets kapitalejer.

Men skulle der mod forventning være behov for ekstra penge til Nupo, er familien Bjerg-Larsen klar med en kapitaltilførsel, fortæller familiens spydspids, Ivan Bjerg-Larsen, til Finans.

»Vi er klar til at sikre driften af Nupo ved at skyde flere penge i selskabet, hvis det er nødvendigt. Vi tror på selskabet og regner med, at det bliver en overskudsgivende forretning fra næste regnskabsår,« siger han.

Han var for nylig med til at skifte ud på direktørposten i Nupo. Den nu forhenværende direktør Jens Torp er blevet erstattet af Peter Wedelheim, der har en fortid som topchef i det succesfulde vinfirma Philipson Wine.

»Vi havde ikke planlagt direktørskiftet, da vi overtog Nupo i 2016. Men nu er det sådan, det er blevet,« siger Ivan Bjerg-Larsen.

Nupo tilbyder sine kunder forskellige slags produkter. Virksomheden laver både slankepulver, proteinbarer og drikke med et lavt antal kalorier.

Læs også