Erhverv

18.000 danske virksomheders talerør skifter navn efter 138 år

Håndværksrådet, erhvervsorganisationen for landets små- og mellemstore virksomheder, skifter navn efter næsten 140 år.

Ane Buch, adm. direktør i SMVdanmark - tidligere kendt som Håndværksrådet. Foto: Håndværksrådet.

En af landets største interesseorganisationer, der repræsenterer 18.000 små- og mellemstore danske virksomheder, får nu nyt navn.

Håndværksrådet, som organisationen har heddet siden grundlæggelsen i 1879, skifter navn til SMVdanmark. Det blev besluttet tirsdag på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i København, oplyser erhvervsorganisationen i en pressemeddelelse.

SMV er den normale forkortelse for små- og mellemstore virksomheder.

»Både vores nye strategi og selve navneskiftet til SMVdanmark er udtryk for, at vi både kan og vil favne meget bredere. Vi vil kæmpe for stadig flere typer af virksomheder i flere brancher, og det afspejler vores nye navn,« siger adm. direktør Ane Buch.

Siden stiftelsen af Håndværksrådet for næsten 140 år siden er medlemskaren vokset og blevet bredere og omfatter i dag også virksomheder inden for eksempelvis handel, industri og service.

»Navnet Håndværksrådet har tjent de små og mellemstore virksomheder rigtig godt siden 1879, men SMVdanmark åbner for nogle nye muligheder. Navneskiftet er samtidig en konsekvens af, at vores medlemskreds de senere år har ændret sig, så vi i dag har en række medlemsvirksomheder i andre fag end de klassiske håndværksfag,« siger adm. direktør Ane Buch.

Det nye navn træder i kraft med det samme.

Det er ikke unormalt, at landets store interesseorganisationer skifter eller ændrer navn. Landbrugets organisation, Landbrug & Fødevarer, blev dannet i 2009 efter en fusion af bl.a. Landbrugsraadet og Danske Slagterier.

Dansk Industri, Danmarks største erhvervsorganisation, fik sit nuværende navn i foråret 1992, da Industriens Arbejdsgivere og Industrirådet officielt fandt sammen, og Dansk Erhverv, landets næststørste erhvervsorganisation, fik sit navn i 2007 efter en fusion mellem Dansk Handel & Service og det tidligere Handelskammer, HTSI.

BRANCHENYT
Læs også