Erhverv
0

Coop fraråder danskerne at bruge Apple Pay

De danske supermarkeder frygter betalingstjeneste fra it-gigant.

Foto: Apple Pay

Apple Pay puster nyt liv i betalingskrigen i Danmark. Flere butikker, heriblandt Coop og Dansk Supermarked, er ikke begejstrede for den nye betalingstjenestes indtog. Supermarkedskæderne frygter højere gebyrer.

Det skriver dagbladet Børsen.

Hos Coop, der ejer fem butikskæder i Danmark, vurderer man, at Apple Pay på kort sigt vil være dyrere, da den digitale betalingsservice bruger Visa-delen af Visa/dankortet, der som regel kræver højere gebyrer ved transaktioner.

- Man kan godt bruge Apple Pay i vores butikker, men vi vil sådan set hellere have, at kunderne bruger dankort, fordi det er enklere og billigere, og kunderne har en lang historik med kortet, siger Coops koncerndirektør, Jan Madsen, til dagbladet Børsen.

Aftalen fra 2013 mellem Dansk Erhverv, bankerne og Nets, som skulle sikre dankortet mod udenlandske konkurrenter, gælder kun frem til 2020. Derfor skal der snart forhandles en ny aftale, hvor man også vil tage alternativer i betragtning.

Hos Dansk Supermarked ser man også, at kunderne helst benytter dankortet fremfor Apple Pay.

- Det kan sagtens være, at en app er gratis for kunden at hente, men hvis hele strukturen omkring den er dyr, vil det i sidste ende også være dyrere for kunden at handle, siger kommunikationskonsulent hos Dansk Supermarked, Kasper Reggelsen, til avisen.

BRANCHENYT
Læs også