Erhverv

Verdens dyreste Rolex er solgt

Det er et Rolex Daytona, der i går blev solgt på auktion i New York hos auktionshuset Phillips. Det har tilhørt Paul Newman, og køberen bad om ikke at blive identificeret.

Verdens dyreste armbåndsur er dette Rolex Daytona. Det blev solgt på auktion i går og har tilhørt skuespilleren og racerkøreren Poul Newman. Foto: Philips

For den formidable sum af næsten 113 mio. kr. fik en samler fingrene i verdens dyreste armbåndsur. Det er et Rolex Daytona fra 1968, og det har tilhørt skuespilleren Paul Newman.

Uret var oprindeligt en gave til Paul Newman fra hans kone Joanne Woodward. Han fik uret, mens han var i gang med indspilningen af filmen "Winning" i slutningen af 1960'erne. Udover at være skuespiller var Paul Newman også racerkører, skriver CNN.

Gaven skulle vise sig at være en marketingscoop for Rolex, da mange fans af urmærket herefter ville eje et Daytona-ur.

»Efterspørgslen på alle modellerne af Rolex Daytona er enorm, og det er måske det mest eftertragtede ur blandt samlere helt op til i dag,« lyder det fra auktionshuset Phillips Bacs & Russo.

Det var en tidligere kæreste til Paul Newmans datter Nell, der havde sendt uret på auktion. Han fik det i 1984 af Paul Newman.

Buddet på de 17,8 mio. dollars, inklusiv salgsomkostningerne, kom fra en ukendt byder og blev afgivet over telefon.

Auktionsprisen slår den hidtidige rekord for et armbåndsur på 11 mio. dollars for et Patek Philippe-ur.

Det hidtil dyreste Rolex blev solgt i maj i år for 5 mio. dollars - ligeledes på en auktion hos Phillips.

Paul Newmans ur er dermed det dyreste armbåndsur, men ikke det dyreste ur i verden. Det er derimod et lommeur fra 1933 af Patek Philippe som blev solgt for 24,4 mio. dollar i 2015 af Sotheby's.

BRANCHENYT
Læs også