Erhverv

Dansk kendisdesigner ramt af konkurs

Elsa Adams, der er kendt for sine håndsyede kjoler til kendisser, har ikke kunnet få økonomien til at hænge sammen i sin tøjvirksomhed, som nu er gået konkurs.

Elsa Adams er halvsøster til musikproduceren Remee og har stået bag gallakjoler til en række kendte mennesker. Nu er hendes designvirksomhed dog gået konkurs. Foto: Klavs Bo Christensen

Den profilerede danske designer Elsa Adams har de seneste år lavet håndsyede kjoler til en række kendte danskere og drevet butik fra Strandvejen i Hellerup.

Nu er hendes designvirksomhed, Elsa Adams ApS, blevet erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten. Det fortæller konkursboets kurator, Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, til Finans.

»Konkursen er udløst af en mindre gæld til Skat, og fordi det ikke har været muligt at skabe en bæredygtig forretning i virksomheden,« siger han og forklarer, at Kammeradvokaten nu har fået udleveret virksomhedens aktiver i form af et varelager.

Elsa Adams ApS havde i det seneste regnskabsår et underskud på 2,3 mio. kr., hvilket resulterede i, at egenkapitalen var tabt.

Detailsalget af hendes design til butikker var ikke gået som ønsket, og derfor blev der i regnskabet sået tvivl om virksomhedens evne til at fortsætte driften.

Den fortsatte drift har altså nu vist sig ikke at kunne lade sig gøre. Elsa Adams bekræfter konkursen over for Finans.

»Jeg har skullet være direktør, bogholder, sælger, indkøber, lagermedarbejder rengøringskone og designer på én gang, og det var simpelthen for meget og slet ikke nogen god oplevelse. Den seneste periode har været meget svær, og nu vil jeg bare gerne vende tilbage til det, jeg er god til. Nemlig at designe kjoler,« siger Elsa Adams, der er halvsøster til den kendte musikproducer Remee.

Elsa Adams har designet kjoler til grevinde Alexandra, bloggeren Mascha Vang og Sarah Grünewald, som har båret flere af hendes kjoler i "Vild med Dans"-programmerne på TV 2.

Men måske er Elsa Adams' allerstørste præstation, at hun har haft en kjole på den røde løber til Oscar-uddelingen i 2014. Tilmed en kjole som på en måde blev en Oscar-vinder, da den var båret af konen til filminstruktøren Anders Walter, der vandt en Oscar for kortfilmen "Helium".

BRANCHENYT
Læs også