Erhverv

Iværksætteren Mette Lykke og Too Good To Go scorer stor hotelkæde

Den overskydende morgenmad fra Hotel Scandic kan fremover købes til nedsat pris via madspildsappen Too Good To Go.

I efteråret 2016 skød Preben Damgaard (tv.) et tocifret millionbeløb i Too Good To Go sammen med Mette Lykke og Birgit Aaby. Her ses de i selskab med stifteren, Stian Olesen, som siden har overladt den daglige anførerrolle til Mette Lykke. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

For et år siden skød hun et millionbeløb i madspildsappen Too Good To Go. For et halvt år siden blev hun direktør for det unge foretagende. Og nu kan Mette Lykke så lægge endnu en trumf på bordet.

Too Good To Go har netop indgået et samarbejde med en af landets største hotelkæder, Scandic, som byder sine overnattende gæster velkommen hele 24 forskellige steder i Danmark og omsætter for mere end 1 mia. kr. om året. Hver dag tilbyder hotelkæden en morgenbuffet, men frem for at smide den overskydende mad i skraldespanden som hidtil vil Scandic nu portionsanrette og sælge den til nedsat pris via madspildsappen, der får procenter af salget.

»Det gør ondt på os, hver gang vi bliver nødt til at smide mad ud, som sagtens kunne være blevet spist samme dag. Dette tiltag er ét af flere, der skal være med til at reducere spildet i vores køkkener. Det giver mening på alle måder,« siger Jens Christian Andersen, direktør for Food & Beverage hos Scandic.

Too Good To Go blev stiftet af Stian Olesen og Thomas Bjørn Momsen i efteråret 2015 - kort efter, at Mette Lykke havde solgt motionsappen Endomondo for 575 mio. kr. til amerikanske Under Armour. Allerede efter et år rundede Too Good To Go en million brugere og kunne bogføre et ikke ubetydeligt overskud pr. boks af de på det tidspunkt 450.000 distribuerede måltider foruden altså at bekæmpe madspild i stor skala.

Det fik Mette Lykke til at investere i foretagendet sammen med it-milliardæren Preben Damgaard og Birgit Aaby fra DR-programmet "Løvens Hule", hvor holdet bag Too Good To Go forinden havde præsenteret deres koncept.

Siden tiltrådte Mette Lykke som direktør for de omtrent 20 medarbejdere med base i København og partnere i en hel stribe lande.

»Vi er glade for at have alle med – det gælder både den helt lille cafe, de store supermarkedskæder og nu også en af de mest kendte hotelkæder. Samarbejdet med Scandic er med til at vise, at man ikke kan være hverken for lille eller for stor til at være en del af Too Good To Go,« lyder det i en pressemeddelelse fra foretagendets sikkerhedsdirektør, Henrik Stampe.

BRANCHENYT
Læs også