Erhverv

USA har 620.000 spisesteder - og det er lige i overkanten, viser nye tal

Antallet af restauranter i USA stiger hurtigere end populationen. Flere fastfoodkæder tager nu konsekvensen af et vigende salg.

Amerikanere bruger 44 pct. af deres madbudget på restauranter, viser tal fra United States Departement of Agriculture Economic Research Service. Foto: Pizza Hut Foto: AP

Fastfoodkæderne langs de amerikanske highways og spisestederne over alt i byernes streets har det seneste halvandet år oplevet et vigende salg. Efter 20 måneder med uafbrudt fremgang - fra marts 2014 til oktober 2015 - er der nu blevet langt længere mellem de måneder, hvor majoriteten af USA's restauranter melder om vækst.

Det er ikke så mærkeligt, skriver New York Times, for ifølge arbejdsmarkedsstatistikken er Guds eget land efterhånden plastret til med mere end 620.000 spise- og drikkesteder. Faktisk er antallet af restauranter steget dobbelt så hurtigt som populationen i USA i de seneste år, hvilket skyldes en kombination af forbrugerefterspørgsel - amerikanerne bruger næsten halvdelen af madbudgettet på restaurantbesøg - og en opsigtsvækkende lånevillighed fra banker og investorer. ..

BRANCHENYT
Læs også