Erhverv

Lego-familien køber stor del af Fitness World

Kirkbi A/S overtager en stor del af aktierne i Danmarks største fitnesskæde, Fitness World, fra kapitalfonden FSN Capital, der dog beholder bestemmelsesretten.

Foto: Arkiv Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Lego-familiens milliardstore holding- og investeringsselskab Kirkbi A/S går nu aktivt ind og investerer i fitness-branchen. Kirkbi har overtaget en meget stor luns af aktierne i Danmarks største fitnesskæde, Fitness World. 

Aktierne har Kirkbi erhvervet fra kapitalfonden FSN Capital, og der er tale om en ordentlig luns. 64 pct. af aktierne skifter hænder, men kapitalfonden bevarer kontrollen med fitness-kæden. Kirkbis investering består nemlig af såkaldte præference-aktier, der sikrer selskabet den første del af afkastet, men altså ikke bestemmelse.

Handlen giver omvendt FSN Capital mulighed for at sende penge tilbage til sine ejere, og samtidig får Fitness World en kapitalstærk partner i ryggen til kædens fortsatte ekspansion. 

»Fitnessbranchen udvikler sig hurtigt, og markedet er i vækst. Jeg ser Kirkbis investering som udtryk for, at der er en tiltro til, at Fitness World fortsat kan udbygge sin position på det danske og europæiske marked,« udtaler adm. direktør i Fitness World, Steen Albrechtslund, pressemeddelelsen.

Fitness World blev startet i 2005 og har i dag 158 fitnesscentre fordelt over hele landet, 10 Urban Gym-centre samt 14 Fitness World-centre i Polen. Med næsten 500.000 medlemmer har Fitness World tæt på 10 procent af den danske befolkning over 15 år i folden. Et af kædens erklærede mål er at opnå en position blandt Europas fem største fitnessoperatører.

Kirkbi og FSN Capital har tidligere arbejdet sammen i 2013, hvor Kirkbi købte sig ind i typehusfirmaet Huscompagniet, og partner i FSN Capital, Thomas Broe-Andersen, er fuld af forventninger om samarbejdet med Kirkbi om Fitness World. 

»Det har været afgørende for os at være i stand til at bevare kontrollen i selskabet, så vi kan fortsætte den solide vækst i Danmark og vores internationale ekspansion,« udtaler Thomas Broe-Andersen og bliver bakket op af Chief Investment Officer i Kirkbi, Thomas Lau Schleicher:

»Kombinationen af at kunne opnå et forventet attraktivt risikojusteret afkast, mens den aktive ejerrolle fortsat udføres af FSN, passer os rigtig fint. Vi har tidligere gennemført en tilsvarende investering sammen med FSN og har gode erfaringer med samarbejdet.«

Læs også