Erhverv

Lego-arving risikerer millionsmæk efter politi-anmeldelse

Folkene bag milliarddyrt højhusprojekt mener, at Lego-arving har misbrugt fortrolig viden.

Thomas Kirk Kristiansen, familiens øverste repræsentant i Lego, er blevet involveret i en sag om industrispionage. Foto: Mathias Svold

Arvingen til den danske legetøjsgigant Lego, Thomas Kirk Kristiansen, risikerer et tocifret millionsmæk i en sag om mulig tyveri og misbrug af erhvervshemmeligheder.

Det skriver Børsen.

Folkene bag Nordens største højhusprojekt, H.C. Andersen Adventure Tower, valgte tidligere på året at politianmelde Kirkbi Invest og Thomas Kirk Kristiansens private selskab Great Northern A/S.

De mener, at selskaberne har brugt fortrolig viden om projektet til at byde ind over for Københavns Kommune med et konkurrerende og plagieret højhusprojekt i samme område.

Sagen kan ifølge Børsen løbe op i »et større tocifret millionbeløb.«

Ifølge direktøren for H.C. Andersen Adventure Tower, Kurt Immanuel Pedersen, er der en række »væsentlige indicier,« som peger i retning af, at Kirkbi og Thomas Kirk Kristiansens private selskab har misbrugt fortrolig information og viden.

De politianmeldte afviser alle påstande.

»Vi forholder os ikke til et spørgsmål om erstatningskrav, fordi vi - som sagt - mener, at beskyldningerne er uden hold i virkeligheden,« siger Kirkbis kommunikationschef, Ulla Lundhus, til Børsen.

Kurt Immanuel Pedersen har siden 2015 løbende drøftet det 6,5 mia. kr. dyre højhusprojekt med Kirkbi Invest, der overvejede at investere i projektet. Dengang underskrev parterne en fortrolighedsaftale og holdt i 2017 et møde, hvor H.C. Andersen Adventure Tower fremlagde detajler om projektet.

Inden da havde Kirkbi ansat en tidligere nøglemedarbejder fra højhusprojektet, og Thomas Kirk Kristiansens private selskab Great Nothern var gået i dialog med Københavns Kommune om et konkurrerende højhusprojekt i det samme område af Nordhavn.

Kirkbi Invest og den tidligere nøglemedarbejder i HCAAT-projektet, Jesper Schmitz, fastholder ifølge Børsen, at det konkurrerende højhusprojekt er Jesper Schmitz’ private projekt.

Thomas Kirk Kristiansen er søn af Danmarks rigeste mand, Kjeld Kirk Kristiansen. Sammen med sine to søstre, Sofie Kirk Kristiansen og Agnete Kirk Thinggaard og faderen ejer de Lego-pengetanken Kirkbi, som ejer 75 pct. af aktierne i Lego.

Læs også
Top job