Erhvervsjura

FC Barcelona tabte 2. halvleg ved EU's domstole

EU-DOM: Den spanske fodboldklub FC Barcelona har modtaget ulovlig statsstøtte i form af en særligt lav skattesats på sine indtægter. Det har givet klubben en skattemæssig fordel, som nu skal tilbagebetales.

EU-Kommissionen har afgjort, at bl.a. FC Barcelona har modtaget ulovlig statsstøtte. Foto: Reuters/Albert Gea

Sagen angik en tvist mellem den spanske fodboldklub FC Barcelona og EU-Kommissionen. Sagen blev anlagt af FC Barcelona ved Retten, der er EU’s domstol i 1. instans. Her påstod FC Barcelona annullation af en afgørelse truffet af EU-Kommissionen. Afgørelsen konkluderede, at FC Barcelona sammen med tre andre spanske storklubber (Club Atlético Osasuna, Athletic Club Bilbao og Real Madrid Club de Fútbol) i en årrække havde modtaget ulovlig statsstøtte, fordi klubberne var blevet indrømmet en særlig lav skattesats på deres indtægter.

Retten gav FC Barcelona medhold i klubbens påstande og annullerede EU-Kommissionens afgørelse. Efter at FC Barcelona havde vundet ”1. halvleg” ved Retten, indbragte EU-Kommissionen sagen for EU-Domstolen, der er den øverste instans i EU’s domstolshierarki. Det endte med at være EU-Kommissionen, der løb af med sejren ved EU-Domstolen. Spanien skal derfor nu efterleve EU-Kommissionens afgørelse og bringe skattebegunstigelsen til ophør samt tilbagesøge den ulovligt tildelte statsstøtte...

Læs også
Top job