Storbritanniens rigeste kapitalforvalter har tjent 5 mia. kr. på et år
Kunstentusiasten og kapitalforvalteren Michael Platts formue voksede med 5 mia. kr. i 2017. Det gør, at han kan kalde sig Storbritanniens rigeste kapitalforvalter.
Mere vil have mere.
Michael Platt, der ifølge the Sunday Times "Rich List" er Storbritanniens rigeste kapitalforvalter, kunne i 2017 se sin formue vokse med 600 mio. britiske pund, svarende til 5 mia. kr. Det gør ham til Storbritanniens rigeste kapitalforvalter med en formue på 3 mia. britiske pund, svarende til 25 mia. kr.
Det skriver The Guardian.
Den 49-årige kapitalforvalter grundlagde BlueCrest capital management sammen med amerikaneren William Reeves. En stor del af succesen for Michael Platt tilskrives et valg, som BlueCrest tog i 2015. Ledelsen i hedgefonden valgte at refundere ca. 5,2 mia. britiske pund til eksterne investorer, hvis formue BlueCrest havde forvaltet.
Ifølge Bloomberg fritog det BlueCrest fra at levere et månedligt afkast til de eksterne investorer. Tilbage i hedgefonden kunne Michael Platt og hans partnere frit tage større risici med en større andel af gearede investeringer.
Og det virkede.
I 2016, året efter at Michael Platt og BlueCrest havde fjernet eksterne investorer fra ligningen, genererede hedgefonden et afkast på 50 pct. I 2017 voksede det til 54 pct.
Det har Michael Platt kunnet mærke, for en en stor del af den kapital, som hedgefonden investerer, er hans egen.
Til sammeligning er den næstrigeste kapitalforvalter i Storbritannien, Robert Miller og hans datter, Prinsesse Marie-Chantal af Grækenland. Formuen for faderen og datteren steg i 2017 med 420 mio. britiske pund, svarende til 3,5 mia. kr., hvilket giver dem en formue på 2 mia. britiske pund, svarende til 16 mia. kr.
Michael Platt, der påstår, at han aldrig har lidt et årligt tab, bruger en stor del af sin formue på kunst. Kapitalforvalterens kunstsamling består bl.a. af fem mia. år gamle meteoritter og en korsfæstet gorilla. Udover sin passion for kunst ejer Michael Platt et privatfly og forskellige ejendomme i både London, Schweiz og USA.
The Sunday "Rich List," der rangerer de 1.000 mest velhavende folk i Storbritannien, bliver udgivet hvert år. Dataen, der ligger til grund for listen, bygger på indentificerbar velstand som grunde, ejendomme og andre aktiver som kunst eller aktier i børsnoterede selskaber.
Beregningerne inkluderer ikke indestående på bankkonti, som Sunday Times selvfølgelig ikke har adgang til.
Sammenlagt er de britiske kapitalforvaltere gode for 16 mia. britiske pund, svarende til 135 mia. kr.