• Opdateret 01/02/2019 kl. 08:43
Finans

Efter hvidvaskskandalen: Danske Bank vil bruge milliarder på bedre kontrol

Landets største bank vil i de kommende år bruge et milliardbeløb på at styrke sin indsats inden for anti-hvidvask.

Artiklens øverste billede
2018 stod i hvidvaskskandalens tegn for Danske Bank. Foto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix

Hvidvaskskandalen i Danske Banks filial i Estland har kostet landets største bank dyrt. Både på imagekontoen og forretningsmæssigt. Hvidvaskskandalen har nu fået landets største bank til at opruste i kampen mod hvidvask.

Danske Bank vil over de kommende tre år bruge 2 mia. kr. på at styrke indsatsen på dette område. Det oplyser banken i forbindelse med sit årsregnskab for 2018.

Vi er fast besluttede på at komme til bunds i sagen og drage den læring, der skal til for at forhindre, at noget lignende sker igen. Dette arbejde fortsætter således, og vi holder myndighederne opdateret om fremskridt og resultater.

»På baggrund af erfaringerne fra Estlandsagen og efter en generel gennemgang af vores indsats og ambitioner på anti-hvidvaskområdet har vi besluttet, at vi over de næste tre år vil styrke indsatsen yderligere via øremærkede investeringer på op til 2 mia. kr. Formålet er at forbedre kvaliteten og effektiviteten af vores kontroller, samtidig med at vi tilbyder en bedre kundeoplevelse,« skriver banken i forbindelse med regnskabet.

Hvidvaskskandalen fik i 2018 den daværende topchef Thomas F. Borgen til at trække sig fra posten som adm. direktør. Efterfølgende kostede sagen også Ole Andersen posten som bestyrelsesformand. De er i dag erstattet af Jesper Nielsen, som er udpeget til midlertidig adm. direktør, og Karsten Dybvad, som blev valgt til bestyrelsesformand på en ekstraordinær generalforsamling.

Sagen har også kostet et milliardbeløb, da banken har valgt at donere 1,5 mia. kr. Det var penge, som banken har tjent på den skandaleramte del af forretningen i Estland.

»2018 var et udfordrende år for Danske Bank. Den alvorlige og krævende sag om den nedlukkede portefølje af udenlandske kunder i Estland udløste berettiget kritik fra vores omverden og førte til en række ændringer på ledelsesniveau. Vi skal bruge erfaringerne fra sagen til at undgå, at noget lignende nogensinde kan ske igen. Derfor vil vi også i de kommende år yderligere styrke vores indsats inden for compliance og anti-hvidvask for at blive den bedste blandt vores peers på området,« udtaler Jesper Nielsen, midlertidig adm. direktør i Danske Bank.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.