Finans

Ejendomsmæglere optrapper kampen om boligejere

Der er kommet 91 nye ejendomsmæglerbutikker de sidste par år, selvom boligsalget er vigende i København og Aarhus. Især to kæder kæmper om at være størst.

Artiklens øverste billede
Ole Hækkerup, adm. direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, mener, at det er vigtigt for ejendomsmæglerne at have fysiske butikker rundt om i landet. Foto: DE.

Landets store ejendomsmæglerkæder intensiverer kampen om boligsælgerne ved at åbne stadig flere butikker. Det viser en opgørelse, som Finans har lavet.

Det sker, selvom salget af ejerlejligheder er faldet igennem det seneste år, ligesom salget af parcelhuse er stagneret i 1. kvartal 2019. Det er især EDC og Nybolig, der har åbnet nye forretninger de seneste år i en indbyrdes kamp om at være markedsleder.

Samlet set er antallet af ejendomsmæglerbutikker, der er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening, steget fra 1.367 i 1. kvartal 2017 til 1.458 i samme periode i år – en stigning på 6,7 pct.

Ifølge adm. direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening Ole Hækkerup er der en god forklaring på udviklingen.

Når folk er ude at gå en tur søndag formiddag, er der mange, som stopper op ved ejendomsmæglernes vinduer for at kigge på boliger.

Ole Hækkerup, adm. direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening.

»Fordi det kan betale sig. Det er den simple forklaring. Når folk er ude at gå en tur søndag formiddag, er der mange, som stopper op ved ejendomsmæglernes vinduer for at kigge på boliger, så synligheden i form af en fysisk lokation er fortsat vigtig,« siger Ole Hækkerup.

Han har som alle andre mæglere registreret, at boligsalget i især København og Aarhus er gået et par gear ned, og han skyder skylden på politikerne.

»Gennemsigtighed og sikkerhed er vigtige komponenter for boligmarkedet, fordi folk vil vide, hvad de skal sidde for om måneden. I den sammenhæng er det selvfølgelig uheldigt, at der fortsat er usikkerhed om de nye vurderinger af ejerboliger, fordi det kan betyde, at en ellers stille opbremsning tager til i styrke og bliver voldsom,« siger Ole Hækkerup.

Selv om der er fluktuationer på boligmarkedet i øjeblikket, ligger salget samlet set stadig på et højt niveau.

Peter Mattsen, direktør i Nybolig.

Nybolig Mægler, der er en del af Nykredit-koncernen, og som står bag Nybolig og Estate, har i 2018 og 2019 åbnet 21 nye butikker og har i dag 230 af slagsen rundt om i landet. Der er planer om flere åbninger før sommerferien.

Kædens øverste chef meldte sidste år en ambitiøs vækstplan ud om at blive den største ejendomsmæglerkæde herhjemme. Der er fortsat et stykke op til EDC’s 250 butikker, men han ryster ikke på hånden over, at boligsalget er bremset op.

»Vi følger selvfølgelig markedet hele tiden, men vores strategi er langsigtet, og vi vil være der for kunderne i såvel op- som nedgangstider. Og selv om der er fluktuationer på boligmarkedet i øjeblikket, ligger salget samlet set stadig på et højt niveau, så jeg er ikke nervøs,« siger Peter Mattsen, direktør i Nybolig Mægler.

Ifølge Boligsiden.dk er salget af ejerlejligheder faldet med 11 pct. på landsplan det seneste år, ligesom salget af parcelhuse er stagneret i 1. kvartal i år sammenlignet med kvartalet året før.

Kæde 1. kvartal 2017 1. kvartal 2018 1. kvartal 2019
Mindre kæder og selvstændige 253 274 310
EDC Mæglerne 239 246 250
Nybolig* 230 231 230
Home 174 176 179
DSEmægler 163 156 155
DanBolig 150 153 154
RealMæglerne 88 92 94
Estate 70 73 86
I alt 1367 1401 1458


*Nybolig har ønsket at få præciseret, at tallene dækker over, at man i den viste periode har mistet 22 butikker ved salget af Nybolig Erhverv.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.