Finans

Ejendomsmæglerkæden Estaldo vil sælge boliger for en fast pris på 12.500 kr.

En ny ejendomsmæglerbutik vil sælge din bolig uden på noget tidspunkt fysisk at have set den. Til gengæld sparer du en masse penge.

Artiklens øverste billede
Ejendomsmæglerkæden Estaldo vil sælge din bolig for 12.500 kr., uanset hvor i landet du bor. I spidsen for selskabet står Jakob Neua Nørgaard. Foto: Mads Frost

Danskerne kan nu sælge deres bolig på en helt ny og langt billigere måde. Ejendomsmægleren Estaldo er gået i luften med et nyt koncept, hvor den faste pris for et boligsalg er reduceret til 12.500 kr. inklusive markedsføring og fotografering af boligen.

Selskabets ejendomsmægler står som hos alle andre ejendomsmæglere for papirarbejdet og det juridiske, mens sælgeren selv står for fremvisningen.

»Vi digitaliserer alle arbejdsgange og hænger ikke fast i en salgsproces som andre ejendomsmæglerkæder, der har udgangspunkt i 1990, før internettet var opfundet. Vi udnytter adgangen til data til at gøre det nemmere og billigere at sælge sin bolig,« siger Jakob Neua Nørgaard, adm. direktør i Estaldo.

Den kommer ikke til at vælte ejendomsmæglermarkedet.

Fremtidsforsker Jesper Bo Jensen om mæglerkæden Estaldo

Det kommer helt konkret til at foregå på den måde, at en boligsælger taster sin adresse ind på Estaldos hjemmeside, som ud fra tilgængelig data om boligens beliggenhed, alder, indretning og statistik om salgspriser i området på få minutter udregner en foreløbig udbudspris på boligen.

Hvis sælgeren vælger at nikke til den foreløbige pris, sender Estaldo efterfølgende en fotograf og bygningssagkyndig – sidstnævnte betaler sælger selv for som hos andre ejendomsmæglerkæder. Estaldos uddannede ejendomsmægler finpudser derefter prisen op eller ned i samarbejde med sælger på baggrund af tilstandsrapporten og billederne.

Estaldos ejendomsmægler kommer dermed ikke fysisk ud og besigtiger boligen og konceptet er derfor så tæt på at være 100 pct. digitalt, som det er muligt. På den måde adskiller Estaldo sig fra eksempelvis mæglerkæden Robinhus, der har lokale mæglere tilknyttet.

Hvis Estaldo får succes, vil andre nok også gå den vej.

Thomas le Dous, kommunikationschef i Dansk Ejendomsmæglerforening

Jesper Bo Jensen er fremtidsforsker og indehaver af Fremforsk, der er ekspert i boligformer og boligmarkedet. Han vurderer, at der er et marked for Estaldos forretningsmodel.

»Virksomheden kan få en lille del af markedet, som er nok til, at den kan få en god forretning, for dens setup uden mæglerbutikker er ikke dyrt. Men den kommer ikke til at vælte ejendomsmæglermarkedet,« vurderer Jesper Bo Jensen.

Han mener, at det er en udfordring for en mægler med en ren digital forretningsmodel at sætte den rigtige pris på en bolig, man ikke fysisk har besøgt.

Estaldos adm. direktør afviser kritikken.

»Alle, som har set Hammerslag i fjernsynet, ved, at ejendomsmæglere skyder i øst og vest, selvom de er ude at besigtige en bolig. Nogle vil sige, at det skyldes manglende lokalkendskab. Jeg vil påstå, at det skyldes manglende adgang til deres computer, som giver dem detaljerede data om bolig, lokalforhold og salgspriser,« siger Jakob Neua Nørgaard.

Vi udnytter adgangen til data til at gøre det nemmere og billigere at sælge sin bolig.

Jakob Neua Nørgaard, adm. direktør i Estaldo

Han opfordrer desuden sælgerne til at gøre, som de altid har gjort: At få flere ejendomsmæglere ud for at vurdere boligen.

»Så kan de ud fra dette sætte den endelige udbudspris i samarbejde med vores ejendomsmægler og spare en masse penge på at vælge os,« siger Jakob Neua Nørgaard, der understreger, at Estaldo også markedsfører boligerne på boligsiden.dk, der er en af landets mest benyttede sider til at søge efter boliger.

Med en standardpris på 12.500 kr. inklusive moms er Estaldo væsentligt billigere end traditionelle ejendomsmæglere. Men det får ikke ejendomsmæglernes brancheforening, Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), til at kritisere den nye aktør, som i øvrigt er medlem af foreningen.

»Det er positivt, at vores medlemmer udvikler nye forretningsmodeller, og at der er en sund konkurrence. Hvis Estaldo får succes, vil andre nok også gå den vej, så det er en måde at udvikle branchen på,« siger Thomas le Dous, kommunikationschef i Dansk Ejendomsmæglerforening.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.