Finans

Tryg vil udlåne sine ansatte til sygehusene

Coronaudbruddet kræver flere hænder i sygehusvæsenet, og det har fået landets største forsikringsselskab Tryg til at stille sine sundhedsfaglige medarbejdere til rådighed.

Artiklens øverste billede
Trygs adm. direktør Morten Hübbe vil gerne hjælpe sundhedssystemet under den nuværende coronakrise. Hvad får Tryg ud af det? Stolte medarbejdere og et unikt sammenhold, lyder det fra direktøren. Foto: Gregers Tycho

Læger, sygeplejersker og fysioterapeuter ansat i forsikringsselskabet Tryg A/S får mulighed for at hjælpe sundhedsvæsenet under det aktuelle coronaudbrud med fuld løn.

Trygs topchef Morten Hübbe opfordrer sine sundhedsfaglige medarbejdere til at tilmelde sig regionernes corona-jobbanker.

»Vi befinder os i en helt særlig verdensomspændende sundhedskrise, som har store omkostninger for vores samfund, både menneskelige og økonomiske. Det kræver et samfundssind ud over det normale - også i den finansielle sektor. Her vil vi gerne gå forrest,« siger Morten Hübbe i et skriftligt svar til Finans.

Medarbejderne, som Tryg vil stille til rådighed, kan komme fra alle afdelinger i Tryg. Men det vil formentlig primært være medarbejdere, som eksempelvis er tilknyttet sundhedsforsikringen, Trygs lægekorps eller forsikringsselskabets såkaldte Tryg Tilbage-team, som håndterer arbejdsskader.

Vi har valgt at tage chancen og læne os ud uden at kende alle konsekvenserne på forhånd.

Morten Hübbe, adm. direktør i Tryg

De første tre medarbejdere er i gang med at tilmelde sig jobbankerne, som har til formål at skaffe arbejdskraft til hospitaler og sociale tilbud.

»Vi har netop fortalt medarbejderne om muligheden. De skal nok lige have tid til at tænke sig om. Men vi kan mærke interessen,« lyder det fra Morten Hübbe.

Tryg vil betale løndifferencen på den løn, der eventuelt udbetales fra regionerne, så ingen medarbejdere skal gå ned i løn.

Tryg har intet overblik over, hvor mange medarbejdere der potentielt kan tilmelde sig jobbankerne. Til spørgsmålet om, hvor mange medarbejdere Tryg kan undvære, svarer direktøren:

»Det har vi ikke gjort op. Vi har ikke stået i denne situation før. Vi har valgt at tage chancen og læne os ud uden at kende alle konsekvenserne på forhånd. Og så må vi håndtere problemerne, hvis de opstår. Men vi er villige til at gå langt for, at det kan lykkes.«

Han siger, at det selvfølgelig skal gå op med bemandingen i de enkelte afdelinger, men han er sikker på, at der nok skal findes en løsning.

Hvor meget udlånet af arbejdskraften potentielt kan koste Tryg i kroner og ører, har selskabet ikke lavet beregninger på, da det ifølge Morten Hübbe ikke har været i fokus:

»Vores overvejelser er gået på, hvordan vi som virksomhed kan hjælpe bedst muligt i den ekstraordinære krise, samfundet befinder sig i.«

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.