Finans

Amerikansk banktrio spås voldsom fremgang på bundlinjen

Artiklens øverste billede
Regnskaberne fra JPMorgan, Goldman Sachs og Wells Fargo vil i løbet af onsdag eftermiddag komme dryppende ind. Arkivfoto: AP Photo/Mark Lennihan

Onsdag eftermiddag vil regnskaberne fra den amerikanske banktrio, JPMorgan, Goldman Sachs og Wells Fargo, komme dryppende ind, og i den forbindelse forholder analytikerne sig ganske optimistiske.

Analytikernes konsensusestimat for den justerede indtjening per aktie svarer for JPMorgan til en stigning på 286,4 pct. og for Goldman Sachs til 223,6 pct. sammenlignet med samme periode året før. For Wells Fargo vil der være tale om en vækst på hele 872,6 pct.

De voldsomme stigninger vil godt nok til dels være et resultat af, at bankerne hensatte betydelige summer til dækning af eventuelle tab på grund af covid-19 i første kvartal 2020, som ventes tilbageført i år.

Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, forstår dog godt optimismen blandt analytikernes forud for bankernes regnskaber.

- Handelsaktiviteten hos investorerne i første kvartal har været meget stor - faktisk på grænsen til ekstrem. Det kommer især de af bankerne, som har en meget betydelig investeringsaktivitet, til gode, hvilket blandt andet gælder JPMorgan og Goldman Sachs, skriver han i en kommentar.

- For Wells Fargo vil stigningen primært være et resultat af de hensatte penge, oven i et indtjeningsniveau der i forvejen var faretruende lavt på daværende tidspunkt i 2020, lyder det.

Ifølge investeringsøkonomen er det især det forventelige boom i den amerikanske økonomi, der kan komme bankerne til gode i løbet af året.

- En markant vækstacceleration er ikke kun potentielt godt for udviklingen i rentemarginalen hos bankerne og for de tab, man bliver tvunget til at tage på kunderne, men det er også generelt godt for bankernes forretningsomfang, skriver han.

- Under pandemien har hjælpepakker holdt hånden under privatforbrugerne, og det har haft en negativ indflydelse på bankernes forretningsomfang. I takt med at vaccinationerne ruller ud, hjælpepakkerne afvikles og verden åbner op igen, vil forretningsomfanget med bankerne formentlig tiltage over det kommende år, lyder det.

Han nævner som sagt, at bankerne i de første tre kvartaler af 2020 hensatte betydelige summer til dækning af eventuelle tab på grund af covid-19, mens der for fjerde kvartal sidste år ikke var nogen betydelig tabsreservation i sektoren.

Denne tendens ser han fortsætte og der er endda udsigt til tilbageførsler.

- Selv om corona stadig er den uvelkomne påmindelse om, at mange ting er unormale, vil hjælpepakker fungere som en stærk stødpude for bankerne mod tab på kunder.

- Det vil være undtagelsen, at bankerne vil hensætte til tab og for hele sektoren vil det være mere realistisk, at en del af hensættelserne bliver tilbageført i løbet af 2021, lyder det fra Per Hansen.

Analytikerne spår ifølge estimater indsamlet af Bloomberg desuden en indtægtsvækst i første kvartal på 4,6 pct. for JPMorgen, 43,5 pct. for Goldman Sachs og 1,15 pct. for Wells Fargo sammenlignet med første kvartal sidste år.

JPMorgan står uændret i 154,18 dollar på det amerikanske formarked onsdag. Goldman Sachs handles 0,5 lavere i 329,30 dollar, og Wells Fargo står til en gevinst på 0,3 pct. i 39,92 dollar.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.