Finans

Hos Topdanmark har man i tallene kunnet se, om Danmark var åbent eller lukket

Året er begyndt godt for Topdanmark, hvor man i dette kvartal har haft lidt medvind fra coronaeffekter.

Artiklens øverste billede
Adm. direktør i Topdanmark, Peter Hermann. Foto: Stine Bidstrup

Topdanmark er klar til at justere sine produkter, hvis nogle af de ændrede vaner, som danskerne har tillagt sig under coronakrisen, bider sig fast. Sådan lyder det fra Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark, efter at selskabet i dag har offentliggjort sit regnskab for første kvartal.

Et kvartal, hvor Topdanmark har haft lidt medvind fra coronaeffekter. Rejseskader har der f.eks. ikke været mange af i de første måneder af 2021, og det samme var tilfældet for motorskader.

»Hjemmearbejdet er helt sikkert kommet for at blive, og det kan være, at det får betydning for vores brug af biler fremadrettet. Omvendt er det sådan, at når der er flere biler på vejene, så er uheldene lidt værre, fordi man ikke kører i kø med 10 km/t,« siger Peter Hermann, der dog peger på, at man i Topdanmark har noteret sig en stigning i antallet af motorskader, efter at samfundet er åbnet mere op.

I Topdanmark venter man samtidig, at danskernes rejselyst kommer op i gear igen til efteråret.

»Fra vores kunder oplever vi en stor lyst til at få rejseoplevelser igen. Sommeren kommer nok til at foregå i Danmark for mange, men vi regner med, at flere vil rejse til efteråret,« siger Peter Hermann.

Topdanmark har netop lanceret en ny rejseforsikring, som i modsætning til mange andre dækker coronarelaterede skader. Også selv om et land er farvet orange eller rødt.

»Vi anbefaler, at man følger Udenrigsministeriets rejsevejledning, men nu har vi haft corona i snart halvandet år, og vi bliver nok nødt til at lære at leve med det i en eller anden grad. Derfor har vi inkorporeret det i vores dækning. Vi vil ikke lade de af vores kunder, der skal ud at rejse, i stikken,« siger Peter Hermann.

Topdanmarks regnskab for første kvartal viste, at selskabet kom igennem årets første tre måneder med et resultat på 635 mio. kr. mod et minus på 193 mio. kr. i samme kvartal i fjor.

Med regnskabet fulgte en opjustering til forventningerne til hele året. Nu venter Topdanmark bl.a., at overskuddet lander i intervallet 1.450 til 1.550 mio. kr. Tidligere ventede Topdanmark, at det ville ende mellem 1 mia. og 1,1 mia. kr. Det er den anden opjustering på en måned.

»Jeg synes, at vi har leveret et meget positivt resultat. Både i privat- og erhvervssegmentet har vi fremgang i præmieindtægterne på skadeforsikring, hvor vi også er hjulpet lidt af, at vi ikke har oplevet skybrud eller storme,« siger Peter Hermann.

En stigning i præmieindtægterne fra skadeforsikring på mere end 4 pct. kunne ikke opveje et fald fra i pensionsforretningen. Men det var forventet, fordi Topdanmark laver risikobaserede prisstigninger på syge- og ulykkesforsikringerne, lyder det fra Peter Hermann.

»Det har haft betydning for væksten, det var forventet, og vi har en plan for at komme tilbage,« siger Peter Hermann, der samtidig hæfter sig ved, at pensionsdelen af forretningen gav et overskud i første kvartal.

Sådan så det ikke ud i første kvartal i fjor. Men den helt store forskel på de første tre måneder af i år og det første kvartal i 2020 er udviklingen på finansmarkederne. Afkastet fra investeringerne er blevet forbedret med mere end 700 mio. kr. til et plus på 280 mio. kr.

Kvartalet bød også på historier om, at Topdanmark har sat sin pensionsforretning til salg. Adspurgt, hvordan det står til med salget, lyder svaret.

»Vi har den fine strategi, at vi ikke kommenterer rygter. Vi glæder os over, at vi har leveret nogle af de bedste afkast i branchen til vores kunder. Og vi arbejder videre med kundeoplevelserne, og vi er en udmærket ejer af pensionsforretningen,« siger Peter Hermann.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.