Finans

Vil fordoble omsætningen: Overvejer at sælge helt nye typer af personlige forsikringer

Købstædernes Forsikrings årsregnskab for 2021 afslører endnu et år med fremgang. Udviklingen skal styrkes med partnerskaber og nye forsikringer.

Artiklens øverste billede

Det er allerede lykkedes ham at gøre biksen dobbelt så stor. Og nu vil han gentage succesen bl.a. ved at lancere nye produkter, som danskerne endnu ikke er klar over, at de har brug for.

Sådan lyder meldingen fra topchefen i Købstædernes Forsikring i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for 2021, der vidner om en vækst i indtjeningen på at sælge forsikringer sidste år på 6,3 pct.

»Vi har netop brugt syv år på at fordoble vores præmieindtægter (indtægter fra salg af forsikringer, red.), og denne succes stræber vi nu efter at gentage,« siger Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring.

Her er det oplagt at sælge en forsikring, som hjælper dem med at håndtere de ekstra udgifter i denne periode.

Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring

Det skal bl.a. ske ved at lancere flere personlige forsikringsprodukter til kunderne. Topchefen peger på, at der fortsat er mange hændelser, som danskerne ikke forsikrer sig imod, selvom de statistisk set vil ramme os med stor sandsynlighed.

»Vi ved, at 40-45 pct. af alle danskere bliver skilt, og ofte kan de tidligere ægtefolk ikke holde ud af at bo sammen i processen med at blive skilt. De rammes derfor af ekstra udgifter i en periode til en ekstra husleje, mens den fælles ejerbolig bliver solgt. Her er det oplagt at sælge en forsikring, som hjælper dem med at håndtere de ekstra udgifter i denne periode,« siger Anders Hestbech.

Han leder derfor efter partnere, som vil være med til at sælge forsikringen. Det kan være ejendomsmæglere eller boligadvokater i forbindelse med boligkøb. Det kan også være, at den skal tilbydes et nyforelsket par i forbindelse med planlægningen af brylluppet.

Forsikringschefen har andre kreative idéer til nye forsikringer. I Sverige er graviditetsforsikringer eksempelvis meget udbredte, hvilket ikke er tilfældet i Danmark. Det vil Anders Hestbech gerne være med til at ændre.

Hvorfor skulle danske mødre ikke have brug for at forsikre sig mod skader på babyen, mens den ligger inde i maven, når svenske mødre har.

Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring

»For hvorfor skulle danske mødre ikke have brug for at forsikre sig mod skader på babyen, mens den ligger inde i maven, når svenske mødre har?,« spørger han.

Eller hvad med forsikringer, som kan dække udgifter til ens børn, hvis de af den ene eller anden årsag er nødt til at udskifte folkeskolen med en privatskole?

»Vi vil gerne putte mere hjerte ind i vores forsikringer. Selvom vi lever i et af verdens bedste velfærdssamfund, og arbejdsløsheden er ultralav, er mange danskere alligevel utrygge. Vi vil gerne hjælpe dem med at få mere tryghed ind i deres hverdag,« siger Anders Hestbech.

Udover at lancere flere nye forsikringer vil han også øge omsætningen ved at holde fast i og udbygge strategien med at sælge forsikringer via samarbejdspartnere.

Købstædernes Forsikring og Jyske Bank gik eksempelvis sammen sidste år om at oprette Jyske Forsikring, som sælger købstædernes forsikringer under navnet Jyske Forsikring. Anders Hestbech har store forventninger til dette samarbejde.

Vi er modsat de børsnoterede selskaber ikke sat i verden for at tjene penge til vores aktionærer, men for at lave det bedst mulige produkt til vores kunder.

Anders Hestbech, adm. direktør i Købstædernes Forsikring

Han ser samtidig en stor fordel i Købstædernes Forsikrings ejerstruktur.

»Vi er modsat de børsnoterede selskaber ikke sat i verden for at tjene penge til vores aktionærer, men for at lave det bedst mulige produkt til vores kunder. Det giver altså en fordel, at vi kan bruge alle pengene på at produktudvikle og sikre vores kunder, når de har brug for hjælp,« siger Anders Hestbech.

I forsikringsverdenen går man meget op i nøgletallet combined ratio, der kan tolkes på to måder afhængigt af, om man er et børsnoteret eller et kundeejet selskab. Hvis man er børsnoteret, vil man gerne have en lav combined ratio og understreger, at det viser, at man driver et effektivt selskab.

Er man kundeejet må nøgletallet gerne være højt, og så hedder det, at kunderne får en stor del af de penge tilbage, som man betaler for sine forsikringer.

Købstædernes Forsikrings combined ratio lå i 2021 på 99,6. Det betyder, at kunderne fik 99,6 kr. tilbage som erstatning minus driftsomkostninger pr. 100 kr., de har betalt for forsikringen. Til sammenligning lå Trygs combined ratio på 84,5, mens Topdanmarks hed 83,7.

»Vi skal bare tjene penge nok til at hjælpe vores kunder og bevare evnen til at drive vores selskab som kundeejet uden, at vi skal udstede gæld eller hente fremmed kapital. Det har været opskriften på succes de seneste syv år, og det vil vi gerne fortsætte med de næste syv år,« siger Anders Hestbech.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.