Finans

Saxo Bank er meldt til politiet

Finanstilsynet har valgt at politianmelde Saxo Bank. Tilsynet vurderer, at banken ikke har foretaget tilstrækkelig indberetning af handel med finansielle instrumenter

Artiklens øverste billede
Finansdirektør Steen Blaafalk, Saxo Bank. Foto:Jacob Petersen

Finanstilsynet har meldt Saxo Bank til politiet. Tilsynet vurderer, at Saxo Bank i flere år ikke har levet op til bankens forpligtelse om rettidigt at sikre fuldstændige og nøjagtige indberetninger af transaktioner omhandlende handel med finansielle instrumenter.

Der er ifølge Finanstilsynet tale om et brud på de såkaldte MiFIR regler. Fejlene er sket i perioden fra 3. januar 2018 til 30. juni 2021.

Finanstilsynet skriver, at man  »vurderer, at overtrædelserne er alvorlige og omfattende. Overtrædelserne kan straffes med bøde.«

Saxo Bank erkender i en pressemeddelelse, at der har været mangler.

»Dette er en sag, vi tager med stor alvor. I perioden fra 2018 og indtil sommeren 2021 har vi desværre haft mangler i vores transaktionsindberetninger, ligesom vi ikke haft tilstrækkelige kontrolinstanser på området,« siger Steen Blaafalk, risiko- og compliancedirektør i Saxo Bank i en skriftlig kommentar.

Han tilføjer, at banken siden har styrket rapporteringssystemer og procedurer.

»Således at vi kan rette de mangelfulde transaktionsindberetninger samt sikre, at fejlkilderne i vores systemer blev udbedret fra andet halvår af 2021, hvilket Finanstilsynet ligeledes noterer i deres rapport. Saxo Bank samarbejder naturligvis fuldt ud med myndighederne i denne sag,« siger Steen Blaafalk.

Ifølge Finanstilsynet er Saxo Bank som værdipapirhandler forpligtet til at foretage transaktionsindberetninger til Finanstilsynet af de transaktioner med finansielle instrumenter, som Saxo Bank foretager på vegne af deres kunder eller for egen regning. Dette skal ske så hurtigt som muligt og senest ved afslutningen af den følgende arbejdsdag.

Transaktionsindberetningerne bl.a. indeholde information om tidspunktet for transaktionen, hvilket instrument der er handlet, hvem der er køber og sælger af instrumentet, til hvilken pris instrumentet er handlet og den handlede mængde.

Finanstilsynet bruger transaktionsindberetninger til at undersøge, om der er sket overtrædelser af forbuddet mod insiderhandel eller markedsmanipulation, og til at overvåge udviklingen i markedet med henblik på at sikre velfungerende kapitalmarkeder.

Finanstilsynet påpeger, at Saxo Bank tidligere har fået påbud, og at banken i tilstrækkelig grad efterlever påbudet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.