Finans

Trods bedrageri for 22 mio. kr.: Tidligere Spar Nord-direktør har kun 3.465 kr. tilbage

Ole Madsen har brugt penge på dyre vine, cykler for 67.000 kr. og et ur til 49.000 kr. Det viser kurators første undersøgelser i den tidligere Spar Nord-direktørs konkursbo.

Artiklens øverste billede
De samlede krav i Ole Madsens personlige konkursbo løber op i 27,1 mio. kr., hvoraf en mindre del er realkreditgælden i privatboligen. Foto: Joachim Ladefoged.

Spar Nord skal næppe forvente at kradse store beløb hjem fra tidligere direktør Ole Madsen, som har erkendt at have bedraget banken for et tocifret millionbeløb.

Det viser de første undersøgelser fra den advokat, som er indsat som kurator i Ole Madsens personlige konkursbo.

I en orientering til kreditorerne oplyser kurator Preben Jakobsen fra Gorrissen Federspiel, at Ole Madsens aktiver består af 3.465,35 kr., som står på en konto i Lunar Bank.

Derudover ejer Ole Madsen sammen med sin hustru et hus i Aarhus, hvis værdi endnu ikke er blevet vurderet. Men der er realkreditgæld for ca. 5,1 mio. kr. i huset, som kurator er i dialog med hustruen om at sælge.

Vi er stadig i gang med at undersøge, hvad pengene er anvendt til.

Preben Jakobsen, kurator i konkursboet

Den største kreditor er Spar Nord, som har anmeldt et krav på ca. 22 mio. kr. Det er det beløb, som Ole Madsen ifølge banken har bedraget for.

Totalkredit er næststørste kreditor med et krav på ca. 5,1 mio. kr. Det svarer til gælden i privatboligen, som Ole Madsen hæfter for. Derfor tæller den med som en del af det samlede krav, som er opgjort til 27,1 mio. kr.

Udover Spar Nord og Totalkredit er der småkreditorer med samlede krav på ca. 20.000 kr.

»Vi er stadig i gang med at undersøge, hvad pengene er anvendt til. Det er for tidligt at konkludere på det, herunder om alt er gået til forbrug. Men der er foreløbig ingen indikationer på konti i udlandet eller tilsvarende,« siger Preben Jakobsen, kurator og partner i Gorrissen Federspiel.

Ole Madsen har erkendt, at han bedrog Spar Nord i alle de år fra 2005 til 2020, han var ansat i banken. Det gjorde han ved at udstede ca. 200 falske fakturaer til Spar Nord fra sit og sin hustrus private firmaer, som han selv som direktør i banken attesterede og fik bogholderiet til at betale.

Han blev taget under personlig konkursbehandling af skifteretten i Aarhus i begyndelsen af maj i år.

Siden 2015 har vi dokumentation for vinkøb for op imod 350.000 kr.

Preben Jakobsen, kurator i konkursboet

Kurator Preben Jakobsens undersøgelse viser, at han havde bankkonti i Spar Nord, Nordea, Danske Bank, SEB Kort Bank, Nykredit Bank, Ikano Bank, Lunar Bank og Santander Consumer Bank.

Gennemgangen af de konti har afdækket, at Ole Madsen i 2020 brugte ca. 67.000 kr. på cykler og 49.000 kr. på et ur. De aktiver har kuratoren bedt om at få udleveret.

Derudover har Ole Madsen til Finans fortalt, at han har brugt mange penge på dyre rejser og på dyre vine.

»Jeg kan bekræfte, at der er foretaget større vinindkøb. Det kan vi se, når vi gennemgår kontoudtog. Siden 2015 har vi dokumentation for vinkøb for op imod 350.000 kr.,« siger Preben Jakobsen.

Derudover havde Ole Madsen en Tesla Model 3, men den var leaset.

Han har tidligere forklaret, at alle pengene fra bedrageriet er brugt på forbrug, og at han i dag ikke har en klejne.

»En ekstravagant ferie kan koste 300.000 til 400.000 kr. Tager du to af dem om året, er du godt på vej. Et sæt tøj til 40.000 kr. Vin til 1.000 kr. flasken. Jeg har også leaset biler. Det er bare at tage et almindeligt forbrug og skalere det op til absurde niveauer. Det er gennemgribende meningsløst,« sagde Ole Madsen, da Finans afslørede bedragerisagen.

Samtidig forklarede han, at han er diagnosticeret med bipolar affektiv sindslidelse, og at bedrageriet udspringer af den alvorlige psykiske sygdom.

Sideløbende med konkurssagen efterforsker Nordjyllands Politi bedragerisagen. I den er Ole Madsen sigtet for bedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed.

Han er indtil videre sigtet for at have udstedt 66 falske fakturaer for 9,1 mio. kr. fra sin hustrus personlige selskab, og for i 17 tilfælde fra 2018 til 2020 at have brugt Spar Nords Mastercard til private køb for 534.934,84 kr.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.