Finans

Forsvarsadvokat er chokeret over bagmandspolitiet

En tidligere fondschef i Ebh Bank var klar til at gå i fængsel, men slap, fordi modparten ankede to domme. Nu skal han igennem endnu en ankesag i landsretten, og det chokerer hans forsvarer.

Artiklens øverste billede
Forsvarsadvokat Andro Vlric forventer, at ankesagen i Ebh-komplekset om kursmanipulation først afgøres i 2017.

Henrik Sylvester Larsen var som tidligere fondschef i Ebh Bank egentlig parat til at gå i fængsel.

Ikke fordi han mente, at han var skyldig, men fordi han ikke orkede at fortsætte den opslidende kamp ved domstolene.

To gange blev han i byretten dømt i sager om kursmanipulation. Tre måneders ubetinget fængsel i en sag med Sparekassen Himmerland og Ebh Bank og to måneders ubetinget fængsel i en sag om it-selskabet Trifork.

»Bagmandspolitiet ankede begge sager, og det førte til, at han blev frifundet. Han ville sådan set gerne have sagerne afsluttet. Man bruger mange personlige ressourcer på at skulle sidde 30-35 dage i sådan en retssag - nu for tredje gang. Det har enorme menneskelige konksekvenser,« siger Andro Vlric, der er forsvarer for Henrik Sylvester Larsen.

Når han henviser til, at den tidligere fondschef nu for tredje gang skal igennem en tilsvarende tur, er det fordi, at anklagemyndigheden onsdag ankede en tredje sag om kursmanipulation med den krakkede Ebh Bank i centrum.

Hvor anklagemyndigheden i de to tidligere komplekser ankede for at få straffene skærpet, er baggrunden denne gang, at byretten i Hjørring frifandt alle otte tiltalte, som går under betegnelsen direktørnetværket. Der er tale om ledende medarbejdere fra Ebh Bank, Morsø Sparekasse og Sparekassen Kronjylland, som er tiltalt for kursmanipulation, bedrageri og mandatsvig. For syv af de otte otte fortsætter sagen i Vestre Landsret.

»Det er noget chokerende, at anklagemyndigheden har valgt at anke den her sag. For min klient er historikken to tidligere sagskomplekser, som begge er endt med, at han er blevet fuldstændig frifundet for alle forhold. I det tredje sagskompleks er han frifundet i byretten. Så er vi i min verden der, hvor man bør lade ham være i fred,« siger Andro Vlric, som umiddelbart vurderer, at sagen kommer for landsretten i 2016 og måske afgøres i 2017.

»Så er der gået 10 år, fra han fik instrukser om at foretage nogle aktiehandler. Det er noget voldsomt. Jeg synes, at man bruger enormt mange ressourcer, som kunne være brugt på mere fornuftige ting,« siger Andro Vlric.

Ifølge ham er det interessant, at anklagemyndigheden undlader at anke sagen for en af de tiltalte i skikkelse af Egon Korsbæk, der var bestyrelsesformand i Ebh Bank og ebh-fonden. Bagmandspolitiet har nemlig argumenteret for, at de otte tiltalte havde en plan om at manipulere med forskellige værdipapirers kurser på fondsbørsen.

»Rent formelt kan anklagemyndigheden sagtens anke for syv, men hele sagen bygger på, at der er en konspirations- og samarbejdsteori, og når man nu siger, at den ene - som oven i købet som formand for banken og fonden skulle være en af de ledende kræfter - ikke har gjort noget forkert, så falder konspirationsteorien allerede lidt fra hinanden. Hvor mange personer kan falde fra, før man ikke længere har en samlet konspirationsplan? Anklagemyndigheden har gjort forsvaret den tjeneste at sige, at en af personerne, som man har ment havde en hovedrolle, ikke har gjort noget forkert,« konstaterer Andro Vlric.

Vestre Landsret kan endnu ikke sige, hvornår ankesagen skal for.

»Det er ikke muligt for mig at sige noget nærmere om datoer for en hovedforhandling af ankesagen på nuværende tidspunkt. Det vil dels afhænge af, hvor mange dage ankesagen skal vare, dels af hvornår de forsvarere, der skal deltage, kan møde,« oplyser pressekontaktdommer John Lundum fra Vestre Landsret.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.