Finans

Banker åbner hundredvis af filialer

Der åbnes hvert år masser af bankfilialer i områder, som bankerne ser et potentiale i. Yderområderne rammes af lukninger i et endnu hurtigere tempo, end Finansrådets officielle statistik indikerer.

Artiklens øverste billede
Adm. direktør Kurt Jensen fra Frøs Sparekasse ærgrer sig over, at konkurrenterne forlader Syd- og Sønderjylland og åbner nye filialer i storbyerne i stedet, for det er ødelæggende for lokalsamfundene. Foto: Gregers Tycho.

Landets banker har de seneste år fejret åbningen af nye filialer flere hundrede gange, selv om det samlede antal filialer er på kraftig retur.

En optælling fra Finans viser, at bankerne siden 2007 har åbnet ikke mindre end 465 nye filialer svarende til mere end 50 om året.

»Det overrasker mig, at andelen af nye filialer er så høj. Jeres optælling viser, at det ligger bankerne på sinde at være relevante og tilgængelige for kunderne også med placering af filialer,« siger Rasmus Engbæk Larsen, seniorkonsulent i Finansrådet.

Det er ikke mindst kunderne i de større byer, der får flere banker og filialer at vælge imellem. Sparekassen Kronjylland er et levende bevis på, at det kan betale sig at ekspandere i Storkøbenhavn, som rummer mange højtlønnede bankkunder, der nyder godt af stigende boligpriser og et stort udvalg af arbejdspladser.

»Vi åbnede for godt et år siden en filial i København, og der gik kun 10 måneder, før vi nåede break even, og vi er meget tæt på også at give overskud i vores nyåbnede filial i Lyngby,« siger Søren Due Henriksen, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland.

Finansrådet udgiver hvert år en statistik, der viser det samlede antal filialer i landet. Et tal, som i årevis er faldet. Men der lukkes reelt mange flere filialer, end statistikken indikerer, fordi dens tal sløres af de mange åbninger.

»Jeres optælling er mere omfattende og giver et mere nuanceret og interessant billede af udviklingen,« siger Rasmus Engbæk Larsen.

Frøs Sparekasse ligger i Syd- og Sønderjylland, som er et af de områder, der har oplevet en kraftig tilbagegang i antallet af filialer. Adm. direktør Kurt Jensen ærgrer sig over konkurrenternes tilbagetog fra området, selv om det giver hans sparekasse en konkurrencefordel i det daglige virke.

»De store banker er med deres filiallukninger med til at skævvride Danmark, fordi de lukker alle de mindre afdelinger ned og flytter medarbejderne til de større byer. Vi vil hellere have en sund konkurrence i lokalsamfundet, end at det hele trækkes østpå,« siger Kurt Jensen.

Det betyder typisk færre sponsorkroner til de lokale idræts- og kulturinstitutioner, når banker trækker sig ud af lokalområder, og det kan blive sværere for det lokale erhvervsliv at skaffe finansiering.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.