Global

Kinesisk rigmand skal i fængsel i 18 år for omfattende svindel

Wu Xiaohui er dømt for bedrageri for omkring 70 mia. kr.

Wu Xiaohui grundlagde det kriseramte Anbang i 2004. Foto: Andy Wong

Den kinesiske forretnigsmand Wu Xiaohui, der er tidligere bestyrelsesformand og adm. direktør i det kriseramte forsikringsselskab Anbang, er blevet idømt 18 års fængsel for omfattende økonomisk svindel.

Det skriver BBC.

Udover den 18 år lange fængselsstraf er Wu Xiaohui også blevet pålagt en bøde på lidt over 10,6 mia. kr.

Den tidligere adm. direktør erkendte sig i marts skyldig i sigtelser om bedrageri for omkring 70 mia. kr.. Han har været tilbageholdt siden juni sidste år.

Den kinesiske regering nationaliserede i februar forsikringsselskabet Anbang, som Xiaohui grundlagde i 2004, og pumpede omkring 60 mia. kr. i selskabet som led i en redningspakke for at forhindre et kollaps.

De kinesiske myndigheder havde over en længere periode holdt øje med Anbangs metoder og havde tidligere advaret investorer om bl.a. selskabets formueforvaltning.

Det har tidligere været fremme, at Anbang angiveligt har optaget lån med falske eller værdiløse garantier for at opkøbe andre forsikringsselskaber og selskaber helt uden for industrien.

Anbang blev kendt på global plan, da det for et par år siden indledte et opkøbstogt i Vesten og bl.a. opkøbte det berømte Waldorf-Astoria Hotel i New York City, USA.

BRANCHENYT
Læs også