New Articles
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk netfirma fusionerer med svenskere

Det danske GlobalConnect har indgået en aftale med det svenske IP-Only om en fusion. Målet er at skabe en ledende nordeuropæisk bredbåndskoncern.

Danmark og Sverige er i forvejen sammen om meget, og nu bliver forbindelsen mellem de to broderlande endnu stærkere.

Den danske fibernetsvirksomhed GlobalConnect har nemlig indgået en aftale med sin svenske konkurrent Ip-Only om en fusion, der skal skabe en ”ledende nordeuropæisk fiberbaseret datacom leverandør”. Det skriver kapitalfonden EQT på sin hjemmeside.

Martin Lippert, der er adm. direktør i GlobalConnect, vil stå i spidsen for den nye, fusionerede virksomhed. Han mener, at fusionen giver stærkere muligheder for at sætte sig på markedet for digital infrastruktur i især de nordiske lande.

»Visionen bag at fusionere IP-Only og GlobalConnect er, at skabe in ledende udbyder af digital infrastruktur for forretninger, offentlige institutioner og fibernetværk to brugere i de nordiske lande og Nord-Tyskland. Vi kommer både til at have størrelsen og kompetencerne til at opnå det mål. Sammen kan vi hurtigere og mere energisk udvide vores infrastruktur og tilbyde de bedste produkter og ydelser til vores kunder,« siger han.

Daniel Perez, der er investeringsrådgiver ved EQT Infrastructure, som ejer GlobalConnect, ser fusionen som det næste naturlige skridt for GlobalConnect efter en periode med en positiv udvikling.

»Vi er virkelig imponerede over udviklingen af GlobalConnect siden skabelsen af den dansk-norske gruppe i 2018, og vi anser en fusion mellem GlobalConnect og IP-Only for at være det naturlige næste skridt i vores plan om at bygge den ledende Nordeuropæiske leverandør af integreret digital infrastruktur,« siger han.

Dermed gennemfører GlobalConnect sin anden fusion på kort tid. I efteråret 2018 fusionerede virksomheden med det norske Broadnet, som også er en del af EQTs portefølje.

GlobalConnect har i dag mere end 900 ansatte og omsatte i 2018 for 2,5 mia. kr. Virksomheden har hovedkontor i Taastrup og i Fornebu i Norge.


BRANCHENYT
Læs også