Aktier

Aktier/middag: Bavarian, Drilling og Bioporto suser i vejret

Mens det danske C25-indeks torsdag middag ligger klart lavere, så formår selskaber som Bavarian Nordic, Bioporto og Maersk Drilling at markere sig stærkt med stigninger på over 12 pct.

Der er også et plus til Bang & Olufsen - dog et mindre et af slagsen - efter selskabets regnskab for tredje kvartal og opdatering af strategiske fokusområder.

I C25 er der fald i 15 af de 25 aktier, og indekset ligger ved 11.15-tiden 0,7 pct. lavere i 1112,46, mens de ledende indeks i London, Frankfurt og Paris ligger til stigninger på 0,4-0,8 pct.

Rockwool ligger i bunden af eliteindekset med et fald på 3,5 pct. - eller 42 kr. - til 1157 kr., men her skal det tages med i betragtning, at retten til et udbytte på 32 kr. per aktie er fragået.

Sværvægteren Novo Nordisk trækker også godt ned med et fald på 2,9 pct. til 402,95 kr. efter ellers nogle gode dage for aktien.

Det er dog blandt sidepapirerne, at man skal finde de største udsving, og her er der særligt fokus på aktier som Bioporto, Bavarian Nordic og Maersk Drilling.

Bioporto kunne onsdag fortælle, at det samarbejder med SDU om udvikling af en Covid-19-test, hvilket sendte aktien op med 16 pct. Torsdag stiger aktien med yderligere 21 pct. til 2,76 kr.

Bavarian Nordic stiger desuden 13,1 pct. til 121 kr., efter at 6,46 millioner aktier svarende til 11 pct. af aktiekapitalen har skiftet hænder.

Aktiesalget er sket til kurs 104,5 kr., skriver Bloomberg News. Sælgerne kan tænkes at være Citigroup og Nordea, som var garantistillere for den aktieemission, som Bavarian Nordic netop har gennemført, og hvor de to banker endte med at få en ejerandel på 14 pct.

At en stor del af de aktier nu kan være ryddet af bordet og havnet hos andre investorer kan ifølge aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank fjerne noget kortsigtet usikkerhed om aktien.

- Hvis det er garantibankerne, som sælger, hvilket jeg tro det er, så bør noget af den usikkerhed være forsvundet, og så kan investorerne igen måske fokusere lidt på de fundamentale underliggende faktorer i Bavarian Nordic, som efter min vurdering ser rigtigt attraktive ud, siger Søren Løntoft Hansen.

Der er også positivt spot på Maersk Drilling, som torsdag holder generalforsamling i Lyngby og på børsen stiger 12,5 pct. til 149,90 kr. Aktien understøttes af en stigning i olieprisen torsdag på 9 pct. til 26,96 dollar for en tønde brent-olie.

Drilling har dog haft en hård tid på børsen, efter at olieprisen er kollapset og efterspørgslen i verdensøkonomien efter olie er blevet dæmpet af coronakrisen. Siden selskabets børsnotering er aktien faldet 72 pct.

Bang & Olufsen får også lidt oprejsning torsdag med et plus på 1,9 pct. til 23,74 kr. - efter at den det seneste år er faldet 60 pct. Selskabet fastholder i torsdagens regnskab de forventninger, som det i midten af marts nedjusterede til.

Den britiske storbank Barclays har kigget de to forsikringsaktier i C25-indekset, Tryg og Topdanmark, efter i sømmene og fundet anledning til at sænke kursmålene.

For Tryg er kursmålet sænket til 215 kr. fra 233 kr., mens anbefalingen fortsat er "overvægt". Tryg-aktien stiger 0,5 pct. til 168 kr.

Det langsigtede kursmål for Topdanmark-aktien er sænket til 282 kr. fra 347 kr., mens anbefalingen fortsat er "ligevægt". Aktien stiger 1,8 pct. til 278,60 kr.

Desuden har SEB sænket sit kursmål for aktien i høreapparatselskabet Demant til 170 kr. fra 180 kr. Anbefalingen af aktien er fortsat "hold", fremgår det hos Bloomberg News.

Demant-aktien falder 0,4 pct. til 148,47 kr.

Tivoli har grundet coronavirus valgt at udskyde åbningen af forlystelsesparken fra 2. april til 1. maj. Omvendt forlænges sommersæsonen, idet haven først lukker igen 4. oktober. Haven var ellers planlagt til at lukke 20. september.

Tivoli-aktien taber 1,2 pct. til 656 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.