Aktier

Aktier/åbning: Ambu kralver op og GN går ned i svagt positivt marked

Ambu sendes fredag morgen til tops i et yderst lysegrønt marked, mens GN omvendt sendes til bunds i eliteindekset, der efter kort tids handel stiger beskedne 0,1 pct. til 1115,01.

Det danske medicoselskab kunne torsdag aften fortælle, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt engangscystoskoppet Ascope Cysto til salg i USA.

Engangsskoper reducerer risikoen for infektion med virus eller bakterier fra patienter, hvis genanvendelige skoper ikke renser og desinficeres tilstrækkeligt, ligesom det kan spare tid og omkostninger.

Ambu stiger 4,3 pct. til 171,70 kr. og er nu steget 53,7 pct. siden årsskiftet, mens GN dumper ned med 1,5 pct. til 285,40 kr.

Fredag morgen har høreapparatkoncernen suspenderet sit aktietilbagekøb og forventningerne til 2020 på grund af den usikkerhed, som udbruddet af coronavirus har skabt.

Derudover er selskabet kommet med foreløbige regnskabstal for årets første kvartal, hvor omsætningen ventes at være steget til omkring 2950 mio. kr. fra 2840 mio. kr. samme kvartal sidste år.

Det er trukket af udviklingen i GN Audio, hvor den organiske vækst har været 22 pct. oven på en voksende efterspørgsel på grund af stigende hjemmearbejde, mens udvikling i GN Hearing har været negativ med 15 pct.

Carlsberg suspenderede torsdag sine forventninger til 2020 på grund af den usikkerhed, som udbruddet af coronavirus har skabt, og det har fået en stribe finanshuse til at tage et kig på aktien.

Goldman Sachs har løftet sin anbefaling af aktien til "neutral" fra "sælg", mens kursmålet er løftet til 800 kr. fra 780 kr.

Danske Bank og DNB Markets har sænket kursmålene til henholdsvis 950 kr. fra 1075 kr. og til 1040 kr. fra 1200 kr., men siger begge fortsat "køb" af bryggeriaktien.

Fredag kan bryggeriet sammen med servicekoncernen ISS fortælle i Jyllands-Posten Finans, at der nu begynder at ske en genstart i Kina, efter at dele af landet har været lukket ned på grund af udbruddet af coronavirus.

Der er blandt andet sket en genåbning af industriprovinsen Chongqing, hvor Carlsberg har sit største bryggeri, mens ISS ser, at markedet gryr - særligt på området på dybde-rengøring oven på nedlukningen.

Carlsberg-aktien stiger 0,8 pct. til 757 kr., mens aktien i ISS falder 0,2 pct. til 91,78 kr.

Ørsted-aktien falder fredag 0,9 pct. til 638,80 kr., oven på at energikoncernen fra morgenstunden har udskudt sin kapitalmarkedsdag på ubestemt tid på grund af coronavirusudbruddet.

Flere andre danske eliteaktier har også fået nyt fra analysefronten fredag - blandt andet Novozymes, som har fået sænket kursmålet hos Carnegie til 270 kr. fra 290 kr. Anbefalingen af aktien, der falder 0,6 pct. til 313,20 kr., er fortsat "sælg".

Handelsbanken har sænket sin anbefaling af DSV Panalpina-aktien til "sælg" fra "køb" og skåret kursmålet til 575 kr. fra 600 kr. Aktien stiger 0,2 pct. til 602,20 kr.

FLSmidth har fået sænket kursmålet hos Morgan Stanley til 253 kr. fra 268 kr., mens anbefalingen "overvægt" er fastholdt. Aktien falder 1,4 pct. til 150,75 kr.

Svenske SEB har sænket kursmålet for aktien i Danske Bank med 10 kr. til 99 kr. Anbefalingen af aktien, der falder 0,7 pct. til 72,86 kr., er fortsat "køb".

Derudover har ABG Sundal Collier sænket kursmålet for Tryg-aktien til 215 kr. fra 235 kr., mens anbefalingen "køb" gentages.

Branchefællen Topdanmark handles fredag uden retten til et udbytte på 8,50 kr. Det foreslåede udbytte var oprindelig på 17 kr., men på grund af usikkerheden som følge af udbruddet af coronavirus blev det besluttet at udskyde halvdelen af udbyttet til et senere endnu ikke fastlagt tidspunkt.

Tryg-aktien stiger 0,4 pct. til 172,60 kr., mens aktien i Topdanmark falder 2,5 pct. - eller 7 kr. - til 278 kr.

Også blandt fondsbørsens sidepapirer er der fredag kommet nyt fra analysefronten. Carnegie har sænket kursmålet for Solar-aktien til 265 kr. fra 330 kr., men fastholdt "køb". Aktien ligger uændret i 197,40 kr.

Bang & Olufsen er efter torsdagens regnskab blev løftet til "hold" fra "sælg" hos Danske Bank, der også har løftet kursmålet til 24 kr. fra 20 kr. Aktien stiger 0,8 pct. til 22,68 kr.

Ringkjøbing Landbobank-aktien falder 1,3 pct. til 368 kr., efter at SEB har sænket kursmålet til 322 kr. fra 362 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg".

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.