Aktier

Markedsoversigt: C25 i plus trods fald i Europa

De defensive aktier styrede det danske eliteindeks i sikker havn fredag, hvor Ambu stod for C25-indeksets absolutte største stigning med et plus på 8,2 pct. til 178,20 kr.

Samlet set endte indekset 1,4 pct. højere i 1129,29, selv om et flertal af eliteaktierne - 13 ud af 25 - faktisk lukkede i minus, og der var også generelle fald i det øvrige Europa.

Ambu oplyste torsdag aften, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har godkendt engangscystoskoppet Ascope Cysto til salg i USA.

Og godkendelsen nød Ambu altså godt af fredag.

Novo Nordisk endte fredag 2,2 pct. højere i 417,30 kr., mens Coloplast for anden gang i denne uge satte lukkerekord efter en stigning på 4,5 pct. til 1039,50 kr.

I bunden af indekset endte selskaberne ISS og Demant. ISS faldt 4,3 pct. til 88,02 kr. Demant-aktien dalede med 5,9 pct. til 138,75 kr. uden umiddelbart bagvedliggende nyt.

Imens endte GN 0,3 pct. højere i 290,30 kr.

Fredag morgen suspenderede GN sit aktietilbagekøb og forventningerne til 2020 på grund af den usikkerhed, som udbruddet af coronavirus har skabt.

Derudover kom selskabet med foreløbige regnskabstal for årets første kvartal.

Carlsberg fulgte med de defensive aktier op fredag, hvor selskabet kunne meddele, at der sker en genstart i Kina efter virusudbruddet.

Bryggeriaktien gik på weekend med en stigning på 4,5 pct. til 785 kr.

Luftfartsselskabet SAS sagde fredag eftermiddag, at det er tvunget til at reducere yderligere i flykapaciteten i Sverige på grund af reduceret efterspørgsel og nye anbefalinger og forskrifter fra myndighederne.

SAS-aktien faldt 1,3 pct. til 6 kr.

Det var småt med rentebevægelser på det danske obligationsmarked fredag, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i minus 0,20 pct. efter en stigning på 1 basispoint.

Der var flere nøgletal for markedsdeltagerne at tage stilling til fredag, hvor det mest betydningsfulde var den amerikanske jobrapport for marts.

Rapporten satte et brat stop for det længste jobopsving i amerikansk historie med 113 måneder i træk med positiv beskæftigelsesvækst, efter at rapporten viste, at beskæftigelsen uden for landbruget faldt med hele 701.000 personer i marts.

Det var dermed meget værre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset et fald på 100.000 personer ifølge Bloomberg News. Værre ventes det at blive i april.

- Vi ved, at antallet af nye anmodninger om ledighedsunderstøttelse er steget med svimlende 10 mio. på kun to uger, hvilket marts-rapporten ikke reflekterer.

- Det betyder også, at april-jobrapporten kommer til at blive en meget trist rapport. Baseret på tallene for anmodningen om ledighedsunderstøttelse, kommer jobrapporten for april til at vise et fald i beskæftigelsen på i hvert fald 10 mio., men desværre realistisk en hel del mere, vurderer senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.