Aktier

Markedsoversigt: Mærsk toppede og renten steg

Der var højt humør på de europæiske aktiemarkeder mandag, og ellers hårdt ramte A.P. Møller-Mærsk var med til at trække godt op i det danske aktiemarked.

Fremgangen i det danske eliteindeks var dog lidt mere afdæmpet end i resten af Europa, hvor de ledende indeks steg op mod 5,5 pct. For C25-indekset blev det til et plus på 1,2 pct. til 1142,94.

En afmatning i coronadødsfaldene i Italien og Frankrig var med til at løfte håbet om, at man begynder at kunne se en effekt af indførte tiltag. Derudover meldte den østrigske regering mandag eftermiddag sig klar til at begynde en gradvis genåbning af samfundet efter en stor nedlukning under coronakrisen.

Særligt god var stemningen omkring A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie steg 9,8 pct. til 6358 kr. Den er dog fortsat faldet samlet set 34 pct. siden årsskiftet.

GN-aktien var også med i toppen af eliteindekset med en kursfremgang på 6,1 pct. til 308,10 kr. Nordea løftede sit kursmål for GN-aktien til 366 kr. fra 352 kr., mens Danske Bank omvendt sænkede sit til 350 kr. fra 365 kr. Bankerne gentog desuden anbefalingen "køb".

Cykliske FLSmidth havde også en god dag på børsen mandag, hvor aktien steg 4,4 pct. til 155,70 kr.

I bunden af indekset placerede en række aktier med en mere defensiv karakter sig omvendt. Det gjaldt blandt andet Coloplast, Ørsted, Chr. Hansen og Novozymes, der faldt mellem 0,3 pct. og 2,9 pct.

Vestas' aktie bakkede desuden 2,3 pct. til 562 kr. til trods for en japansk vindmølleordre på 139 megawatt. Derudover sænkede ABG Sundal Collier sit kursmål for aktien til 730 fra 800 kr., men anbefalingen er fortsat "køb".

På det danske obligationsmarked blev de indledende dæmpet en smule i løbet af eftermiddagen.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i minus 0,17 pct. Det er 3 basispoint højere end fredag, men 1 basispoint lavere end ved børsåbningen mandag.

I Tyskland og Storbritannien steg renten på de ledende tiårige statspapirer omkring 2 basispoint.

Fremgangen på aktiemarkederne var med til at understrege investorernes større risikoappetit.

Det resulterede i, at flere solgte lidt ud af statspapirer, som traditionelt anses for at være en "sikker havn", og købte aktier op. Det førte til højere renter.

Handlen på de finansielle markeder var også mere begrænset end normalt mandag, idet påsken traditionelt lægger en dæmper på aktiviteten.

Samtidig var nøgletalskalenderen yderst sparsom.

Fra morgenstunden viste de tyske fabriksordrer dog en bedre udvikling end ventet i februar, mens den danske industriproduktion i februar viste en samlet fremgang på 2,1 pct. på månedsbasis.

Til sammenligning faldt industriproduktionen med 5,1 pct. i januar, hvilket er en nedrevidering fra et fald på 2,6 pct. i den tidligere opgørelse.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.