Aktier

Aktier/åbning: Mærsk synker til bunds i pessimistisk marked

Der er røde tal på det danske aktiemarked onsdag morgen, hvor Mærsk-aktierne dratter til bunds i C25-indekset, der som helhed falder 0,5 pct. til 1153,48.

Selskabets B-aktie falder 2,4 pct. til 6512 kr. efter kort tids handel og får følgeskab af FLS-aktien, som ligeledes dratter 2,4 pct. til 158,05 kr.

A.P. Møller-Mærsks kreditvurdering kan være i fare for at blive nedgraderet til "high-yield" - også kendt som "junk bonds" - fra det nuværende niveau, "investment grade", lyder det onsdag i en artikel i Børsen.

Her vurderes risikoen for nedgradering ifølge Danske Bank til at ligge i niveauet 30 til 70 pct. de næste 12 måneder.

I FLS' tilfælde har JPMorgan været ude at sænke kursmålet for aktien til 205 kr. fra 215 kr., mens anbefalingen "overvægt" er fastholdt.

En af få aktier i grønt onsdag er Carlsberg, der stiger 0,3 pct. til 794 kr., mens Ørsted - uden selskabsspecifikt stryger til tops med et plus på 0,6 pct. til 652,40 kr.

Stigningen til Carlsberg kommer til trods for udenlandsk sektor-input, hvor verdens næststørste bryggeri, Heineken, onsdag morgen har sløjfet forventningerne.

Udbruddet af coronavirus har ramt bryggeriet hårdt. De samlede salgsmængder ventes at være faldet organisk 4 pct. i første kvartal, og viruspåvirkningen ventes forværret i andet kvartal.

Vestas-aktien var en af de bedst præsterende i C25 tirsdag, efter at vindmølleproducenten offentliggjorde foreløbige tal for første kvartal, der indikerer, at kvartalet forløb som ventet.

Onsdag handles aktien uden retten til et udbytte på 7,93 kr. Aktien falder 2,5 pct. - 14,8 kr. - til 579 kr.

Deutsche Bank har kigget nærmere på både Danske Bank og Nordea, hvor kursmålene er sænket henholdsvis 20 og 28 pct.

Kursmålet for Danske Bank er nu 90 kr., mens det for Nordea, hvor anbefalingen samtidig sænkes til "hold" fra "køb", nu er 45,50 kr.

Danske Bank-aktien, som Deutsche Bank fortsat har anbefalingen "hold" af, falder 1,2 pct. til 75 kr., mens aktien i Nordea stiger 0,1 pct. til 38,70 kr.

For sidstnævnte gælder også, at Mediobanca har løftet anbefalingen til "neutral" fra "underperform".

Handelsbanken har derudover set Tryg op Topdanmark efter i sømmene. Førstnævnte er hævet til "køb" fra "hold", mens kursmålet er sænket til 195 kr. fra 218 kr. Aktien falder 1,5 pct. til 181,20 kr.

Topdanmark-aktien falder 1,4 pct. til 289,80 kr., efter at Handelsbanken har sænket kursmålet til 247 kr. fra 260 kr. Anbefalingen er fortsat "sælg".

Danske Bank har løftet kursmålet for Novozymes, efter at selskabet tirsdag kom med foreløbige resultater for første kvartal, som viste en organisk salgsvækst på 10 pct. og overskudsgrad på cirka 29 pct.

Selskabet suspenderede i samme ombæring forventningerne til 2020 på grund af det nuværende virusudbrud. Aktien falder 1,5 pct. til 317,50 kr.

ABG Sundal Collier har løftet anbefaling af Ringkjøbing Landbobank-aktien til "hold" fra "sælg", mens kursmålet er sænket til 385 kr. fra 420 kr. Aktien stiger 0,3 pct. til 372 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.