Aktier

Aktier/middag: Udsigt til åbning efter coronanedlukning driver optur

Der er grønne aktiemarkeder, så langt øjet rækker tirsdag middag, hvor kun Novo Nordisk i C25 må indkassere et minus tirsdag middag på aktiekursen.

Ellers stiger eliteaktierne ført an af Demant og Ørsted efter løftede anbefalinger.

Det danske C25-indeks stiger ved middagstid 1,3 pct. til 1166,6.

- Selskabsspecifikt er det nyt fra analytikerne, der driver aktierne. Samtidig har det danske aktiemarked et efterslæb fra torsdag, hvor der var lukket her men åbent i Europa. Og derfor stiger vi lidt mere end de europæiske indeks, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank.

- Oveni er der kommet meldinger fra flere lande om, at der lige så langsomt åbens igen efter nedlukningerne i forbindelse med coronaudbruddet. Østrig er i gang, Spanien så småt - og i morgen vil Tyskland komme med en melding. Og at politikerne nu melder ud, tolkes positivt, siger senioraktiehandleren.

Tirsdag over middag begynder de første amerikanske regnskaber at tikke ind og dermed skyde regnskaberne for de første tre måneder af 2020 i gang. Det er blandt andet storbankerne JPMorgan og Wells Fargo samt Johnson & Johnson, der åbner ballet.

- Der bliver holdt øje med især de forventninger, som amerikanerne kommer med - om de overhovedet tør melde noget ud. Der er jo ingen, der ved, hvordan det her vil udvikle sig - kommer der en bølge nummer to?, siger Christian Thatje.

- Hvor meget tør man lægge hovedet på blokken - og hvor meget er der allerede priset ind i aktiekurserne? Det er lidt som at stå på ski i tåge, siger senioraktiehandleren.

Demant er blevet mere populær i Danske Bank, der har løftet sin anbefaling på høreapparataktien til "køb" fra "hold". Samtidig er kursmålet blevet sat op med 21,2 pct. til 200 kr.

Det får aktien helt i top af eliteindekset med en stigning på 5 pct. til 159 kr.

Ørsted følger trop med et plus på 3,3 til 676,40 kr., efter britiske HSBC har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "hold". Kursmålet på 775 kr. står fortsat ved magt.

GN er ligeledes kommet i positivt lys grundet nyt fra analysefronten. Amerikanske Jefferies har nemlig - ifølge Bloomberg News - fået løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold", mens kursmålet er skåret til 375 kr. fra 400 kr. GN stiger med 2,6 pct. tirsdag middag til 325,25 kr.

De cykliske aktier bliver understøttet af den kinesiske handelsbalanceopgørelse for marts, der viste et overraskende lille fald i eksporten på 3,5 pct. mod et ventet fald på 12,8 pct. Importen viste en stigning på 2,4 pct. mod et ventet fald på 7,0 pct.

A.P. Møller-Mærsk stiger med 1,5 pct. til 6596 kr., og DSV Panalpina stiger med 1,1 pct. til 635,80 kr. og ryster dermed et sænket kursmål til 850 kr. fra 1000 kr. af finanshuset Citigroup af sig. Finanshuset fastholder dog "køb" af aktien.

Citigroup vurderer, at nedlukningen i både Europa og USA betyder, at markedet for luftfragt vil fortsætte med at være svagt - bortset fra inden for medicin og letfordærvelige varer.

Som eneste aktie i C25 falder Novo Nordisk-aktien. Kursen ligger 0,6 pct. lavere i 404,45 kr. uden selskabsspecifikt nyt. Aktien er steget med 4,6 pct. i år.

Usikkerheden som følge af udbruddet af coronavirus får nu Intermail til at suspendere forventningerne til 2019/20.

- De indførte restriktioner i Sverige og Danmark samt usikkerheden omkring varigheden og ophævelsen bevirker imidlertid, at Intermail ikke længere kan kvantificere de resultatmæssige forventninger.

Intermail-aktien stiger 0,7 pct. til 7,35 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.