Aktier

Aktier/middag: C25-minus reduceret af fremgang til Novo og Carlsberg

Industriselskaberne trækker onsdag ned i det danske C25-indeks, der dog klarer sig bedre end de europæiske kollegaer, idet det bliver hjulpet af fremgang til indekstunge Novo Nordisk samt analytikerløftede Carlsberg.

C25-indekset ligger tirsdag ved 11.30-tiden 0,8 pct. lavere i 1171,02 efter tirsdagens fremgang på 2,6 pct. Dermed klarer indekset sig også bedre end indeksene i resten af Europa, hvor det tyske DAX-indeks taber 1,9 pct.

- Vi har et lidt surt marked marked i Europa, hvor det især er industrisektoren, der halter, hvilket man blandt andet også kan se herhjemme med fald til FLSmidth og Vestas. En relativt god udvikling til de defensive aktier såsom Novo Nordisk og Lundbeck er med til at sørge for, at Danmark outperformer i forhold til Europa, siger Jyske Banks senioraktierådgiver Martin Munk til Ritzau Finans.

Investorerne vil også onsdag holde øje med nyt om udviklingen i coronapandemien og den gradvise genåbning, som flere lande står til at sætte gang i snart.

Carlsberg har fået løftet anbefalingen til "outperform" fra "marketperform" af det tyske finanshus Bernstein. Det skriver Bloomberg News.

Det er med til at sende bryggeriaktien helt til tops i eliteindekset med et kurshop på 2,4 pct. til 811 kr.

Med i toppen er også medicinalgiganten Novo Nordisk, på trods af at aktien har fået skåret kursmålet til 310 kr. fra 320 kr. af finanshuset Jefferies. Anbefalingen lyder stadig på "underperform".

Novo Nordisk meddelte desuden tirsdag, at det i forbindelse med coronapandemien har besluttet sig for at støtte diabetespatienter i USA med gratis insulin i tre måneder, hvis de bruger selskabets insulin og samtidig har mistet deres dækning via sygeforsikringer.

Aktien stiger 1,4 pct. til 412,70 kr., og den ligeledes defensive Lundbeck-aktie ligger uændret i 220,10 kr.

I den modsatte ende af indekset har smykkekoncernen Pandora placeret sig med et fald på 3,2 pct. til 223 kr. efter tirsdagens fremgang på 2,8 pct.

Pandora har fået skåret en stort luns af sit kursmål hos amerikanske Citigroup. Kursmålet er mere præcist sænket med 20,8 pct. til 285 kr., skriver nyhedsbureauet Reuters.

Finanshuset JPMorgan skruer også ned for sit kursmål for aktien i smykkeselskabet til 280 kr. fra 300 kr. Anbefalingen er uændret "neutral", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Generelt hænger industriselskaberne i bremsen, hvor FLSmidth-aktien taber 3,9 pct. til 158 kr., og Vestas-aktien ligger med et minus på 3,8 pct. i 582,40 kr.

Sydbank har onsdag formiddag aflagt foreløbige regnskabstal for første kvartal, og her hæfter Jyske Bank, der i øjeblikket dog ikke har analysedækning af aktien, sig især ved en flot basisindtjening, der er steget til det højeste niveau siden tredje kvartal 2018.

Det siger Jyske Banks senioraktierådgiver Martin Munk til Ritzau Finans.

På positiv-siden er indtjeningen positivt påvirket af indførslen af negative renter samt øgede indtægter fra kurtage. Yderligere er der også et positivt element i en tilbageførsel af tidligere hensættelser til landbruget, siger Martin Munk.

Investorerne har taget positivt imod regnskabet, og de sender aktien op med 1,7 pct. til 94 kr. sammenlignet med et fald på cirka 4 pct. før regnskabsmeddelelsen. Jyske Bank ligger med en stigning på 1,2 pct. i 156,05 kr.

Citigroup har set nærmere på aktierne i en række danske banker.

For Danske Bank har det ført til en nedjusteret anbefaling til "neutral" fra "køb", og det samme gælder for storbanken Nordea, fremgår det af en analyse fra finanshuset.

Kursmålet for Danske Bank er fortsat 83 kr., mens Nordeas er skåret til 63 svenske kr. fra 68 svenske kr.

Aktierne i Danske Bank og Nordea falder henholdsvis 2,5 pct. til 72,60 kr. og 1,8 pct. til 39,14 kr. onsdag.

Det danske softwareselskab Simcorp skal levere software til den italienske kapitalfond Anima SGR.

Anima vil benytte sig af Simcorp Dimension, som er det danske selskabs hovedløsning, oplyser Simcorp i en pressemeddelelse og påpeger samtidig, at aftalen blev underskrevet i løbet af første kvartal.

Det italienske selskab forvalter aktiver for omkring 186 mia. euro, hvilket svarer til omkring 1388 mia. danske kr.

Simcorp-aktien taber 0,6 pct. til 584 kr.

Uden for C25-indekset kommer der regnskabsnyt fra Kreditbanken, der offentliggør tal for første kvartal.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.