Aktier

Aktier/åbning: Chr. Hansen belønnet for bedre end ventet regnskab

Chr. Hansen-investorerne bliver torsdag belønnet for et opløftende regnskab, hvor både organisk vækst og driften overrasker positivt, mens Carlsberg-aktien hænger i bremsen efter en sænket anbefaling.

Det danske C25-indeks åbner med et plus på 0,4 pct. i 1169,69, hvilket kommer efter onsdagens fald på 1,3 pct. og tirsdagens fremgang på 2,6 pct.

Stemningen i Europa er torsdag positivt med en stigning på 0,8 pct. til det tyske DAX-indeks, der kommer lidt igen efter onsdagens nedtur på 3,9 pct.

Aktiemarkederne var onsdag ramt af bekymringer om skaderne på økonomien fra coroanviruspandemien, der fik ekstra gødning efter nogle skrækkelige nøgletal fra USA, og investorerne vil torsdag eftermiddag kigge mod USA og se, om antallet af nye personer i arbejdsløshedskøen er blevet kortere end i sidste uge.

Chr. Hansen bliver sendt op med 9,1 pct. til 576 kr., efter at ingredienskoncernen torsdag morgen har aflagt et regnskab for det forskudte andet kvartal, hvor den organiske salgsvækst, driftsindtjeningen før særlige poster samt driftsmarginalen lander lidt over det ventede.

Omsætningen er i kvartalet steget til 294,7 mio. euro fra 284 mio. euro, hvor analytikerne ventede 295 mio. euro. Salget i Cultures er lidt bedre end ventet, mens det halter lidt i Health & Nutrition.

Den organiske salgsvækst blev på 5 pct., hvilket overrasker positivt i forhold til analytikernes forventning på 4 pct.

EBIT-indtjeningen før særlige poster landede på 83,2 mio. euro mod ventet 82 mio. euro, hvilket svarer til en driftsmarginal på 28,2 pct. mod ventet 27,7 pct.

For helåret fastholdes forventningerne om en organisk omsætningsvækst på 4-6 pct. og driftsmarginal (EBIT) før særlige poster på cirka 29,5 pct.

Yderligere meddeles det, at Chr. Hansens finansdirektør Søren West Lonning, der også er medlem af direktionen, har besluttet at forfølge en karriere uden for ingredienskoncernen i et ikke-konkurrerende selskab.

Carlsberg får sænket sin anbefaling til ”hold” fra ”køb” af det svenske finanshus Handelsbanken, der i samme ombæring har skåret kursmålet til 850 kr. fra 900 kr. Det skriver Bloomberg News.

Carlsberg-aktien taber 1,2 pct. til 803,60 kr., efter at aktien onsdag steg med 2,7 pct. efter en løftet anbefaling hos finanshuset Bernstein.

Anbefalingen af aktien i Simcorp er onsdag blevet løftet til "køb" fra "hold" af investeringsbanken Carnegie. Det fremgår af data fra Bloomberg News.

Men kursmålet er imidlertid samtidig blevet sænket til 660 kr. fra førhen 700 kr. analytiker Alexander Borreskov.

Simcorp-aktien steg onsdag med 1,6 pct. i et ellers surt marked, og torsdag fortsætter opturen i et mere behersket tempo med et plus på 0,3 pct. til 598,50 kr.

DSV Panalpina har fået skåret kursmålet til 795 kr. fra 900 kr. af den schweiziske investeringsbank Credit Suisse. Anbefalingen er fortsat "outperform", og det nye kursmål indikerer et stigningspotentiale på 25 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs.

DSV Panalpina-aktien åbner med en stigning på 1,0 pct. i 641,40 kr.

Nordea har fået skåret kursmålet med næsten 30 pct. til 60 svenske kr. af Carnegie. Kursmålet svarer nu til 40,90 danske kr. mod tidligere 60,40 danske kr. Anbefalingen "neutral" gentages, skriver Bloomberg.

Nordea-aktien fortsætter nedturen med et fald på 1,2 pct. til 37,45 kr. efter onsdagens fald på 4,9 pct., hvor den var presset sammen med resten af den globale banksektor.

Sydbank aflagde onsdag formiddag foreløbige regnskabstal for første kvartal, hvor basisindtjeningen steg til det højeste niveau siden tredje kvartal 2018, og i kølvandet af dette har Nordea skåret sit kursmål på aktien til 135 kr. fra 145 kr. med en gentaget købsanbefaling.

Sent onsdag skrev Bloomberg News, at finanshuset SEB havde løftet sin anbefaling af Sydbank-aktien til ”køb” fra ”hold” med et kursmål, der er hævet til 107 kr. fra 100 kr.

Sydbank-aktien åbner uændret i 92,15 kr.

ISS-aktien agerer bundskraber i C25-regi, hvor serviceaktien taber 2,8 pct. til 97,60 kr.

Maersk Drilling var onsdag hårdt ramt med et fald på 7,5 pct. og nedturen fortsætter torsdag med et minus på 4,0 pct. til 147,80 kr., efter et stort fald i olieprisen på 6,5 pct., torsdag morgen stiger prisen på en tønde Brent-olie 1,4 pct. til 28,09 dollar. Borerigselskabet har været hårdt ramt af det store prisfald, der har ramt oliemarkedet siden starten af marts.

Maersk Drilling har også fået skåret kursmålet til knap 342 kr. fra 413 kr. af finanshuset Evercore. Anbefalingen er fortsat "in-line".

Matas har desuden fået løftet anbefalingen til "køb" fra "hold" af Carnegie. Kursmålet er omvendt skåret til 55 kr. fra 65 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News. Matas-aktien taber 0,1 pct. til 44,10 kr.

Schouw-aktien, der falder med 16,50 kr. eller 3,4 pct. til 469 kr., handles torsdag eksklusive udbytte på 14 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.