Aktier

Fredagens aktier: Rockwool og cykliske kollegaer til vejrs i grønt C25

Med et solidt bidrag fra en stribe af de mere cykliske aktier som Mærsk, Rockwool og Pandora tog de danske aktier sig fredag et ordentligt hop op til weekenden.

Det høje weekendhumør var udløst af flere positive nyheder relateret til coronakrisen, idet der i USA tales om en gradvis genåbning af økonomien, mens biotekselskabet Gilead Sciences har påvist gode resultater i behandlingen af Covid-19 med et af selskabets lægemidler.

Og også flere andre steder tales der om lettelse af restriktioner indført for at begrænse smittefaren - ganske som tilfældet er det herhjemme lige nu.

Det sendte C25-indekset op med 2,2 pct. til 1204,65 - med stigninger på 6 pct. til 228,90 kr. for Pandora, 5,8 pct. til 1355 kr. for Rockwool og 4,3 pct. til 6550 kr. for Mærsks B-aktie.

Også Danske Bank deltog i festen med et kursplus på 5,5 pct. til 73,52 kr., og ISS, der fik drøje hug onsdag og torsdag, kom igen med en stigning på 5,3 pct. til 98,58 kr.

- Det er de meldinger, vi har fået fra USA i nat, der giver os et stort løft. Vi har fået ja-hatten på igen, efter at Trump har sagt, at USA vil begynde at åbne op igen, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler hos Sydbank, til Ritzau Finans.

- Og så har Gilead (Gilead Sciences, amerikansk biotekselskab, red.) nogle forsøg, der viser, at coronapatienter responderer på deres behandling. Endelig har den tyske sundhedsminister været ude at sige, at smitten er under kontrol, fortsætter han.

Han peger på, at det er nyheder af netop den type, som markedet længe har sukket efter, fordi det peger frem mod, at der er lys for enden af tunnelen.

Derfor valgte handlerne også at se igennem fingre med, at vækst- og detailsalgstal fra Kina natten til fredag skuffede fælt.

- Coronavirusset er stadig det altoverskyggende tema, og så ryger andre ting - som eksempelvis de ellers ikke så pæne nøgletal fra Kina - i baggrunden, siger Christian Thatje.

Heller ikke den regnbyge af kursmåls- og anbefalingsændringer, der blev offentliggjort fredag, betød så meget, som det af og til er tilfældet.

Eksempelvis fik Mærsk sænket kursmålet hos Deutsche Bank til 7200 kr. fra 9000 kr., uden at det havde nogen effekt på kursdannelsen.

Både Ambu og GN steg da også - med henholdsvis 2,4 pct. til 213,40 kr. og 1,5 pct. til 327,70 kr. - selv om begge kunne notere sig en sænket anbefaling.

Finanshuset Redburn har sænket sin anbefaling af Ambu til "neutral" fra "køb", mens Goldman Sachs skruede GN ned i "neutral" fra "køb" og kursmålet ned til 279 kr. fra 350 kr.

Allernederst bakkede Coloplast med 1,4 pct. til 1055 kr., selv om Goldman Sachs løftede sit kursmål for den aktie til 830 kr. fra 685 kr. og gentog anbefalingen "neutral".

Det hører dog med til historien, at Coloplast igen torsdag steg til et rekordhøjt niveau, og derfor blev der fredag taget lidt gevinst hjem i medicopapiret.

- Coloplast ligger markant svagt i dag uden selskabsspecifikke nyheder. Investorerne vender rundt og går efter nogle af de mere cykliske papirer efter et par rekorder i træk, siger Christian Thatje.

Torsdagens helt store vinder, Chr. Hansen, fortsatte i øvrigt frem med 1,6 pct. til 592 kr.

Her var flere børshuse på banen og løftede deres respektive kursmål efter torsdagens regnskab, der skabte stor lettelse blandt investorerne og udløste en kursgevinst på 10,4 pct.

Blandt sidepapirerne blev Smallcap Danmark, rederiet Torm og Strategic Investments handlet uden retten til udbytte fredag.

De to sidstnævnte steg alligevel en smule, og Smallcap Danmarks fald var også mindre end de 2,70 kr., der er stillet i udsigt som udbytte.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.