Aktier

Europa/aktier: Opløftende regnskaber sender aktierne op

De europæiske aktiemarkeder ligger onsdag med moderate stigninger, idet Italien står til at lette på de strenge restriktioner, der er sat i stand for at inddæmme coronavirusudbruddet, og yderligere har investorerne også taget positivt imod regnskaber fra blandt andet svenske Ericsson og Handelsbanken.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks bliver løftet med 1,3 pct., og indekset er nu steget med cirka 21 pct. siden bunden i sidste måned. Det tyske DAX-indeks stiger 1,0 pct., og det britiske FTSE-indeks ligger med et plus på 1,5 pct.

- Generelt ser vi stadig markederne som skrøbelige her. Når vi går gennem regnskabssæsonen, så er det svært for investorer, fordi vi ikke ved, hvad konsensus er, og hvordan tallene vil blive modtaget. Vi forsøger at opfange, hvordan selskaberne tænker om de næste 12-18 måneder snarere end de næste par uger, siger Graham Secker, der er europæisk aktiechef hos Morgan Stanley, til Reuters.

Ericsson-aktien bliver sendt op med 5 pct., efter at det svenske telekommunikationsselskab har overrasket positivt på marginer og indtjening i regnskabet for første kvartal, mens omsætningen var lavere end ventet af analytikerne.

Finanshuset Citigroup pointerer, at bruttomarginalen blev bedre end ventet, hvilket har drevet den bedre end ventede driftsindtjening. Finanshuset fremhæver også, at Ericsson har fastholdt prognosen trods den udfordringer med sigtbarheden grundet coronavirusudbruddet.

Svenske Handelsbanken stiger med 4,7 pct. på børsen i Stockholm, efter at den svenske storbank kom bedre end ventet gennem årets første kvartal, hvor et mindre tab end ventet på udlån løftede de nedre regnskabslinjer.

Tabet på udlån beløb sig i kvartalet til 538 mio. svenske kr., mens analytikerne ifølge Direkt havde ventet et tab på 1,5 mia. svenske kr. Året før var tabet 288 mio. svenske kr.

Det var med til at begrænse nedgangen på de nedre regnskabslinjer, hvor driftsresultatet faldt 16 pct. fra året før til 5,1 mia. svenske kr. Analytikerne havde ventet 4,2 mia. svenske kr.

Det schweiziske medicinalselskab Roche, der blandt andet står bag influenzavaccinen Tamiflu, er også kommet bedre end ventet ud af første kvartal. Roche har solgt for 15,14 mia. schweizerfranc - svarende til 107,3 mia. kr. - mod forventede 14,83 mia. schweizerfranc.

Roche fastholder sine forventninger til året, hvor det forventes, at indtægterne fra kerneforretningen - målt per aktie - vil stige mellem 1 og 5 pct. Roche-aktien løftes 1,2 pct. til 339,75 schweizerfranc.

Coronakrisen satte i første kvartal tydelige spor i salget hos Heineken, som dog venter en endnu større negativ påvirkning i andet kvartal, ligesom selskabet også i andet halvår vil være ramt.

- Den initiale påvirkning af Covid-19-krisen er tydelig i volumenudviklingen i dette kvartal og ventes at blive forværret i andet kvartal af 2020.

- Andet halvår ventes også påvirket, hvor nedlukninger ventes ophævet, men hvor der fortsat ventes en påvirkning på økonomien, oplyser Heineken i en handelsopdatering for første kvartal onsdag.

I første kvartal var den organiske vækst i Heinekens afsatte ølvolumen negativ med 2,1 pct. - og isoleret for marts var den organiske vækst på minus 14,0 pct. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet en negativ organisk vækst i kvartalet på 2,8 pct.

Heineken-aktien ligger med et tab på 2 pct. på børsen i Amsterdam.

Energiaktierne har onsdag en god dag på de europæiske børser, hvor sektoren i Stoxx 600-indekset ligger med en stigning på 2,1 pct.

Det kommer efter nogle dage med massive fald til oliepriserne, der også har givet en mat stemning blandt olieaktierne. Onsdag ligger franske Total med en stigning på 2,9 pct. og hollandsk-britiske Shell løftes med 2,1 pct.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.