Aktier

Aktier/åbning: God start til Topdanmark afløst af røde tal i hele C25

Det danske aktiemarked starter fredag i rødt med et fald på 1,3 pct. til 1214,67, hvor Topdanmark-aktien dykker en smule frem mod regnskabsaflæggelse.

Topdanmark steg umiddelbart efter børsåbning med 0,5 pct., men det blev dog hurtig afløst af et fald på 0,6 pct. til 278,60 kr. i et surt marked.

Forventningen er, at regnskabet, der ventes klokken 12, vil følge de samme takter som branchefællen Tryg, der tirsdag kunne fremvise en bundlinje præget af et stort investeringstab, men en fremgang i forsikringsforretningen.

- Et blodrødt investeringsresultat vil trække bundlinjen i rødt, om end der vil være en positiv påvirkning fra den såkaldte volatilitetsjustering, lyder analysen af Topdanmark-regnskabet fra Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker for Sydbank.

Analytikere, som har leveret estimater til Topdanmark, venter et underskud på 79 mio. kr. efter skat mod et overskud på 439 mio. kr. i første kvartal sidste år.

Toplinjen ventes at vise vækst til 2393 mio. kr. svarende til 2,6 pct. i første kvartal mod 2333 mio. kr. i første kvartal sidste år.

Novo Nordisk falder en smule fra start med 0,7 pct. til 442,75 kr., efter at investorerne fra morgenstuden ellers har kunnet skæve til konkurrenten Sanofis regnskab for første kvartal, der viste sig bedre end ventet.

Her kunne medicinalvirksomheden præsentere en omsætning på 8,97 mia. euro, hvilket er et nøk over forventningerne, der ifølge data fra Bloomberg News lå på 8,83 mia. euro.

Væksten i første kvartal opgøres til 6,6 pct. målt i lokal valuta, og indtjeningen per aktie blev 1,63 euro. Det er 20 eurocent mere end forudset.

Sanofi skriver i regnskabet, at omkring halvdelen af væksten i første kvartal skyldes virusudbruddet, der har medvirket til, at distributionsled og patienter har opbygget ekstra forråd af medicin.

Britiske Barclays har skåret sit kursmål for ISS til 120 kr. fra 220 kr, mens anbefalingen fortsat er "overvægt", viser data fra Bloomberg News. Det reagerer aktien på fra start med et fald på 2,3 pct. til 93,92 kr., hvilket placerer ISS i bunden af C25.

Blandt de andre virksomheder, der har fået nye kursmål, er DSV, GN og FLSmidth, der, som resten af markedet, alle falder fra børsåbning.

Anbefaling for DSV Panalpina sænkes til "hold" fra "køb" af finanshuset ABG Sundal Collier, fremgår det af data fra Bloomberg News. Kursmålet løftes samtidig til 665 kr. fra førhen 625 kr., hvilket indikerer, at finanshuset kun ser et marginal potentiale i forhold til lukkekursen torsdag. DSV falder 1,78 pct. til 651,20 kr.

GN får løftet sit kursmål til 365 kr. fra 324 kr. af finanshuset JPMorgan, som fastholder anbefalingen "neutral". Aktien falder fredag 1,6 pct. til kurs 331,10 kr.

Handelsbanken skærer 10 kr. af sit kursmål for FLSmidth-aktien, der har kursmålet 175 kr. Her er anbefalingen fortsat "køb". Aktien ligger fra start blandt bunden i C25 med et fald på 3,6 pct. i 148 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.