Aktier

Aktier/middag: Mislykket forsøg med corona tynger - ISS helt i bund

Der er rødt, så langt øjet rækker både herhjemme og på de europæiske ledende indeks fredag middag. ISS tager pladsen som den mest faldende aktie i C25, efter at britiske Barclays har skåret mere end 45 pct. af det langsigtede kursmål for aktien.

Det er et floppet forsøg med det antivirale middel, Remdesivir fra Gilead Sciences, der er blevet fremhævet som et af de mest lovende bud på en behandling af Covid-19, der tynger humøret.

- I sidste uge, var medikamentet fra Gilead det mest lovende mod coronavirus, men nu har kliniske data fra Kina vist et tilbagesalg. Det er et vidnesbyrd om, at nøgletallene ikke fylder så meget - men at coronavirus præger det hele, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Samlet falder C25-indekset med 1,2 pct. fredag middag til 1215,9. Og helt i bunden placerer ISS sig med et fald på 4,3 pct. til 92,10 kr.

Det britiske finanshus Barclays har skåret sit kursmål for ISS til 120 kr. fra 220 kr., mens anbefalingen fortsat er "overvægt", viser data fra Bloomberg News.

- ISS har fået slicet target ret så kraftigt af Barclays. Men vi har også i den seneste tid, set den aktie tage nogle ret vanvittige udsving, siger Martin Munk.

Topdanmark-aktien dykker en smule frem mod regnskabsaflæggelse, der ventes at komme ved middagstid. Forsikringsaktien falder med 0,1 pct. til 181,20 kr.

Forventningen er, at regnskabet vil følge de samme takter som branchefællen Tryg, der tirsdag kunne fremvise en bundlinje præget af et stort investeringstab, men en fremgang i forsikringsforretningen.

- Vi vil se, at investeringsresultatet bliver hårdt ramt. Og det vil give en negativ bundlinje, siger Jyske Banks senioraktierådgiver.

Analytikere, som har leveret estimater til Topdanmark, venter et underskud på 79 mio. kr. efter skat mod et overskud på 439 mio. kr. i første kvartal sidste år.

I toppen af eliteindekset har Lundbeck og Ørsted placeret sig med spinkle plusser på henholdsvis 0,2 pct. til 234,70 kr. og 0,1 pct. til 716,40 kr.

Blandt de andre virksomheder, der har fået nye kursmål, er DSV, GN og FLSmidth, der alle ligger til fald ved middagstid.

Anbefaling for DSV Panalpina sænkes til "hold" fra "køb" af finanshuset ABG Sundal Collier, fremgår det af data fra Bloomberg News. Kursmålet løftes samtidig til 665 kr. fra førhen 625 kr. DSV falder 0,6 pct. til 659,30 kr.

GN får løftet sit kursmål til 365 kr. fra 324 kr. af finanshuset JPMorgan, som fastholder anbefalingen "neutral". Aktien falder 1,9 pct. til kurs 329,90 kr.

Handelsbanken skærer 10 kr. af sit kursmål for FLSmidth-aktien, der har kursmålet 175 kr. Her er anbefalingen fortsat "køb". Aktien mister 1,4 pct. fredag middag til 149,95 kr.

Novo Nordisk ligger til et fald på 0,9 pct. til 442,55 kr., efter at investorerne fra morgenstunden ellers har kunnet skæve til konkurrenten Sanofis regnskab for første kvartal, der viste sig bedre end ventet.

Her kunne medicinalvirksomheden præsentere en omsætning på 8,97 mia. euro, hvilket er et nøk over forventningerne, der ifølge data fra Bloomberg News lå på 8,83 mia. euro.

Sanofi skriver i regnskabet, at omkring halvdelen af væksten i første kvartal skyldes virusudbruddet, der har medvirket til, at distributionsled og patienter har opbygget ekstra forråd af medicin.

Novo-aktien kan dog notere sig et plus på aktiekursen i år på over 14 pct.

Blandt sidepapirerne har Nordea fået løftet sit kursmål hos Op Corporate Bank til 44,74 kr. fra 41,85 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg. Anbefalingen er uændret "køb".

Nordea-aktien falder ikke desto mindre med 2,0 pct. til 38,12 kr.

Også Spar Nord har fredag fået sænket sit kursmål til 44 kr. mod tidligere 65 kr. af Handelsbanken, fremgår det af data fra Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "sælg".

Spar Nord-aktien falder 2,9 pct. til 43,60 kr.

Maersk Drilling skærer ned i Nordsøen, hvor selskabet regner med at måtte afskedige omkring 250-300 medarbejdere, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Årsagen er udbruddet af coronavirus, der har ramt aktiviteten i borerigsektoren. I lyset af de nuværende udsigter har Maersk Drilling derfor til hensigt at lægge en række af sine borerigge op.

Aktien borer sig 3,6 pct. ned til 150,90 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.