Aktier

USA/åbning: Intel i fald i grøn åbning - kreditkortkæmpe stiger

De amerikanske investorer sender fra fredagens handelsstart de ledende indeks op. Det brede S&P 500 stiger med 0,4 pct., Nasdaq øger med 0,1 pct., og Dow Jones stiger med 0,4 pct.

Dermed afløses torsdagens fald for to ud af tre indeks med plusser over hele linjen. Torsdagens humør blev hevet ned af nyheden om, at et antiviralt middel, Remdesivir fra Gilead Sciences, som WHO har fremhævet som et af de mest lovende bud på en behandling, havde floppet i det første forsøg i Kina.

Markedet havde sat deres lid til en fortsat fremgang mod en udfladning af smittekurven og i sidste ende en vaccine. Men det håb blev slukket med meldingen. Gilead, hvis aktie faldt med 4,3 pct. torsdag, afviste dog konklusionen fra WHO, fordi studiet er for lille til at konkludere på. Aktien falder fredag med 0,3 pct. i de første handler.

At markedet er så følsomt i forhold til nyt om eventuelle midler mod coronavirus reflekterer investorernes desperation for tegn på, at økonomien snart finder sine ben igen, siger Tim Ghriskey, investeringschef i Inverness Counsel, til Reuters.

PLUS OG MINUS TIL REGNSKABSAKTUELLE SELSKABER

Flere selskaber er kommet med regnskab efter lukketid på børserne torsdag og før åbningen fredag. Og her der det også coronaeffekten, der river selskaberne rundt i manegen.

Finans- og kreditkortselskabet American Express mærkede i den grad coronakrisen i første kvartal, hvor selskabet havde samlede hensættelser til tab på 2,6 mia. dollar.

Men resultaterne for perioden var over det ventede, og American Express-aktien stiger 1,7 pct. i den indledende handel.

Ganske vist var indtægterne lidt under det ventede, da den ramte 10,3 mia. dollar i første kvartal, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med 10,64 mia. dollar.

Men American Express var noget bedre til at hive indtjeningsdollar ud af toplinjen, end analytikerne havde ventet.

Den justerede indtjening per aktie blev således 1,98 dollar mod ventet 1,60 dollar. Der var dog tale om et fald fra 2,01 dollar i første kvartal sidste år.

Også den amerikanske chipkæmpe Intel er kommet med tal udenfor åbningstiden, og aktien falder med 3,6 pct., på trods af at tallene for første kvartal var bedre end ventet, og på trods af at prognosen for andet kvartal oversteg konsensus.

Indtjeningsforventningerne var imidlertid i underkanten, og samtidig trak koncernen sin guidance for hele 2020 på grund af "betydelig økonomisk usikkerhed".

Intel så ellers i første kvartal sit justerede overskud per aktie stige fra 86 cent til 1,45 dollar, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde regnet med 1,28 dollar. Omsætningen steg sideløbende med solide 23 pct. til 19,80 mia. dollar mod ventede 18,83 mia. dollar.

Fremgangen i omsætningen skyldes blandt andet, at erhvervskunderne har reageret på nedlukningen ved at købe flere computere, så medarbejderne kan arbejde hjemmefra, og samtidig har datacentre øget kapaciteten med flere servere, som bruger Intels dataprocessorer, for at dække den øgede brug af videokonferencer, streaming og online spil.

Det største amerikanske mobilselskab Verizon er ligeledes kommet med regnskab, hvori forventninger til den ordinære indtjening per aktie i 2020 nedjusteres, og forventninger til omsætningen for hele året suspenderes.

Verizon spår nu en ordinær indtjening per aktie i intervallet minus 2 pct. til plus 2 pct. Før så selskabet en indtjening på 2-4 pct. Det er coronavirus-effekter på det amerikanske marked, som får selskabet til at nedjustere.

I første kvartal faldt omsætning 1,6 pct. i forhold til samme periode året forinden til 31,6 mia. dollar. Analytikerne havde forventet en omsætning på 32,4 mia. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Den ordinære indtjening per aktie landede højere end sidste år på 1,26 dollar mod 1,20 dollar. Analytikerne havde ventet 1,22 dollar.

Ifølge Bloomberg News oplyser Verizon fredag, at selskabet har oplevet et betydeligt fald i kundeaktivitet og apparatsvolumen som følge af coronavirusset.

- Vi vil komme tilbage fra denne krise stærkere, med viden om at vi forsyner vores kunder med vigtig tele og netværksforbindelse - specielt til vores nødbehandlingskunder. Vi fastholder vores engagement i investeringer af 5G og fiber, siger den administrerende direktør, Hans Vestberg, i regnskabet.

Coronakrisen kan ses på forbruget hos kunderne, hvor trådløs dataforbrug er steget med 9 pct. i forhold til normalt ifølge Bloomberg News.

Aktien stiger med 0,1 pct. i de første handler fredag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.