Aktier

Europa/middag: Markeder i topform med bettingselskab i særklasse

Aktierne i Europa starter i fin form med stigninger over en bred kam. Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 stiger med 1,5 pct. mandag middag til indeks 404,84 efter sidste år at være faldet 4 pct. I Frankrig, Storbritannien og Tyskland stiger de ledende aktieindeks med 1,1-2,6 pct.

- Der er stadig masser af tro på, at den globale økonomi vil klare sig bedre end konsensus, vurderer valutastrateg Kit Juckes fra Société Générale over for Bloomberg og venter ikke at neddrosling af stimuli ligger lige om hjørnet.

Markederne sidder derimod tilsyneladende fortsat stigende smittetryk flere steder i Europa overhørig.

Den største stigning i Stoxx 600 tilfalder bettingselskabet Entain, der stiger knap 29 pct. til 1461 pence, efter at den amerikanske betting- og underholdningskoncern MGM Resorts har hævet sit bud på det britiske selskab til 8,1 mia. pund.

Entain har dog meddelt, at tilbuddet undervurderer selskabet.

Et eventuelt opkøb af Entain, der blandt andet har mærker såsom Bwin, Coral, Ladbrokes og Partypoker, vil være den største i den seneste række af transatlantiske transaktioner.

Sportsbettingsektoren har været igennem en konsolideringsfase i de seneste år, efter at de amerikanske myndigheder legaliserede sportsbetting i 2018.

MGM byder 0,6 MGM-aktie per Entain-aktie.

Blandt højdespringerne er også rejseselskabet TUI. Stigende smittetal, friske nedlukninger og en ny, mere smitsom coronavariant gør det for mange svært at tro på, at sommeren 2021 bliver en almindelig sommer. Men hos rejseselskabet har topchef Fritz Joussen de positive briller på.

I et interview med Rheinissche Post siger han, at forretningen vil vende tilbage til en noget nær normal efterspørgsel til sommer.

Aktien stiger 7,3 pct. til 492 pence i London.

Britiske Fresnilllo nyder godt af stigende råvarepriser mandag. Selskabet, der ejer og blandt andet driver sølv- og guldminer, stiger 9,6 pct. til 1238 pence.

Andre minerelaterede aktier som Anglo American, Glencore, BHP Group og Rio Tonto stiger alle over 5 pct.

Gruppen af råvarerelaterede aktier er den gruppe, der stiger mest i Stoxx 600 mandag middag. Stigningen er på godt 4 pct.

Aktionærerne i PSA Group, der står bag Peugeot, har mandag sagt ja til en fusion med Fiat Chrysler.

Dermed er parterne nu et skridt nærmere fusionen, der skal skabe verdens fjerdestørste bilproducent.

Fiat Chryslers aktionærer skal også nikke ja til fusionen. Det ventes at ske senere mandag, skriver Bloomberg.

Det nye selskab, der skal have navnet Stellantis, vil ifølge Reuters i alt have 14 bilmærker, herunder Fiat, Maserati, Jeep, Peugeot, Citroen og Opel.

PSA-aktien stiger 2,5 pct. på børsen i Paris til 22,93 euro.

Læs også
Top job