Aktier

Aktier i Asien: Japan falder i blandede asiatiske markeder

En lettere negativ stemning præger tirsdag markedet i Tokyo, hvor det frygtes at blive nødvendigt med indførelse af omfattende restriktioner for at dæmme op for en stigende smittespredning med covid-19.

Desuden er usikkerhed op til valget til Senatet i den amerikanske stat Georgia ifølge Reuters med til at dæmpe investorernes risikoappetit, da valgresultatet kan sikre den kommende præsident, Joe Biden, Demokratisk flertal også i Kongressens andet kammer.

- Der er ikke den store grund til at købe forhastet op i dag forud for valget i Georgia, siger Yuya Fukue, som er handler hos Rheos Capital Works ifølge Reuters.

Flyselskaber og togoperatører er blandt de værst performende sektorer i 33 underindeks på børsen i Tokyo med fald på 1,2 og 1,0 pct. med udsigten til indførelse af nye restriktioner.

Lokale medier kunne tidligere på dagen ifølge Reuters berette, at den japanske premierminister Yoshihide Suga på et møde i regeringspartiet havde sagt, at der torsdag vil blive taget stilling til en undtagelsestilstand for Tokyo og omegn.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, ligger 0,4 pct. lavere, og Topix-indekset, også i Tokyo, falder 0,3 pct.

I resten af Asien-regionen er udviklingen blandet.

Det australske ASX-200-indeks ligger marginale 0,05 pct. lavere. I Taiwan ligger Taiex-indekset i et plus på 0,2 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,1 pct.

Shanghai Composite ligger desuden uændret, mens CSI 300 stiger 0,7 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et minus på 0,2 pct.

Læs også
Top job