Aktier

Aktier/åbning: Negativ start med Bavarian i front

Bavarian Nordic har fået en god start på dagen og biotekaktien har lagt sig i spidsen af et ellers halvlunkent marked efter en koppevaccineordre fra tre europæiske lande.

C25-indekset kom mandag flyvende ud af starthullerne med en stigning på 1,5 pct., og tirsdag morgen sætter eliteindekset sig med 0,1 pct. til 1699,43. Til sammenligning stiger det tyske DAX-indeks med 0,1 pct.

Markedsstemningen blev mandag presset af bekymringer for smittespredningen med den nye coronavariant og tirsdagens omvalg i Georgia.

BAVARIAN SKAL LEVERE KOPPEVACCINER TIL TRE EUROPÆISKE LANDE

Bavarian Nordic har indgået kontrakter med regeringerne i tre europæiske lande omkring levering af koppevaccinen Imvanex.

Kontrakterne har en samlet værdi af 11 mio. euro (82 mio. kr.), der vil blive indtægtsført i første halvår 2021, hvor leverancerne også ventes at finde sted.

Bavarian Nordic løftes med 3,6 pct. til 195 kr.

Biotekselskabet Genmab meddelte mandag aften, at det indleder fase 3-studie med Tisotumab Vedotin til behandling af livmoderhalskræft.

Genmabs fase 3-studie med Tisotumab Vedotin skal være med til at positionere midlet på markedet i 2021, hvis det bliver godkendt.

Og hvis midlet opnår godkendelse, kan det sikre særdeles positive pengestrømme for Genmab fremadrettet, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker ved Sydbank.

Biotekselskabet sidder nemlig på en stor del af ejerskabet, hvorfor det med en godkendelse kan sikre positive pengestrømme for Genmab fremadrettet.

Genmab-aktien stiger 0,8 pct. til 2509 kr.

De grønne aktier fortsatte mandag de positive takter fra 2020 med solide stigninger og lukkerekorder til blandt andet Ørsted og Vestas.

Ørsted-aktien steg mandag med 5,7 pct. og Vestas steg 2,6 pct. Tirsdag er der minus til begge aktier - 0,5 pct. til Ørsted til 1307,50 kr. og 0,1 pct. til Vestas til 1475 kr.

Tirsdag vil investorer i de grønne selskaber have fokus på omvalget til Senatet i delstaten Georgia, hvor vælgerne skal finde statens to repræsentanter til Senatet i Washington.

Hvis de to sæder går til Demokraterne, så kan det øge sandsynligheden for store offentlige investeringer i blandt andet en grøn omstilling, vurderer Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel.

Omvendt kan det ifølge Sydbanks makroanalytiker også løfte sandsynligheden for reguleringer af medicinpriser og de store teknologivirksomheder.

Lundbeck fortsætter den negative tendens med et fald på 1,7 pct. til 204,20 kr., og Novo Nordisk løftes marginalt til 433,20 kr.

Resultatet fra omvalget i Georgia ventes tidligst onsdag morgen dansk tid.

Analytikerne hos Jyske Bank mener, at prissætningen af Netcompany nu har nået et fornuftigt leje og sænker derfor anbefalingen af aktien til "hold" fra før "køb".

Kursmålet hæves dog til 650 kr. fra 600 kr.

- Aktien er kørt stærkt på det seneste, men Netcompany kan i fjerde kvartal af 2020 og i 2021 blive udfordret på væksten i Storbritannien, samt i mindre grad i de resterende markeder som følge af fortsatte Covid-19-nedlukninger, skriver Jyske Bank i et notat.

Netcompany taber 0,4 pct. til 628,50 kr.

Mærsk får løftet kursmålet af Handelsbanken til 15.250 kr. fra tidligere 13.750 kr. med et gentaget købsanbefaling.

Mærsks B-aktie stiger 0,7 pct. til 13.770 kr.

Læs også
Top job