Aktier
BREAKING

Aktier/middag: Bavarian hopper på kopper på dag med fokus på Georgia

Aktionærerne i Bavarian Nordic har tirsdag den søde kløe og sender aktien op efter en ordre på koppevaccine fra tre europæiske lande. Også biotekselskabet Genmab er med i toppen, efter at selskabet mandag aften fortalte om sin start på et fase 3-studie med Tisotumab Vedotin til behandling af livmoderhalskræft.

Samlet dykker C25-indekset dog tirsdag med 1,3 pct. til 1679,94, efter at indekset mandag kom flyvende ud af starthullerne med en stigning på 1,5 pct. til indeksrekorden 1701,55.

- Der er en lidt mere sur stemning i dag - og vi kan se, at også de danske aktier følger retningen fra USA mandag. Det er fortsat corona og den muterede virus, der bekymrer - senest har vi jo set en total nedlukning i England, og det presser markederne, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Tirsdag er præget af omvalget i USA i delstaten Georgia, hvor vælgerne skal finde statens to repræsentanter til Senatet i Washington.

Hvis de to sæder går til Demokraterne, kan det øge sandsynligheden for offentlige investeringer i blandt andet en grøn omstilling, mens medicinalpriserne kan komme under pres.

- Valget kan komme til at give lidt på de forskellige sektorer. Og det gælder både de grønne, medicinal- og bankaktierne, siger Martin Munk.

De grønne aktier fortsatte mandag de positive takter fra 2020 med solide stigninger og lukkerekorder til blandt andet Ørsted og Vestas.

Mandag steg Ørsted-aktien med 5,7 pct. og Vestas steg 2,6 pct. Men tirsdag ligger de begge i rødt med fald på henholdsvis 1,9 pct. til 1288,50 kr. og 1,7 pct. til 1452 kr.

Der er også fald til medicinalselskaberne Lundbeck og Novo Nordisk, der er i minus med henholdsvis L2 pct. til 203,30 kr. og 1 pct. til 428,90 kr.

Resultatet fra omvalget i Georgia ventes tidligst onsdag morgen dansk tid.

På de mere hjemlige fronter har Bavarian Nordic indgået kontrakter med regeringerne i tre europæiske lande omkring levering af koppevaccinen Imvanex.

Kontrakterne har en samlet værdi af 11 mio. euro (82 mio. kr.), der vil blive indtægtsført i første halvår 2021, hvor leverancerne også ventes at finde sted.

Bavarian Nordic stiger tirsdag middag med 3,2 pct. til 194,20 kr.

Genmabs fase 3-studie med Tisotumab Vedotin skal være med til at positionere midlet på markedet i 2021, hvis det bliver godkendt.

Og hvis midlet opnår godkendelse, kan det sikre særdeles positive pengestrømme for Genmab fremadrettet, vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker ved Sydbank.

- Set i forhold til eksempelvis Darzalex, hvor man får royalties gående fra 12 til 20 pct., så sidder man her på halvdelen af indtægterne. Så behøver topsalget ikke at være mangedoblet-blockbuster, før Genmab rent faktisk får meget ud af det, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Biotekselskabet sidder nemlig på en stor del af ejerskabet, hvorfor det med en godkendelse kan sikre positive pengestrømme for Genmab fremadrettet.

Genmab-aktien stiger ved middagstid 1,2 pct. til 2518 kr.

Medicoselskabet Ambu falder tirsdag middag med 4,7 pct. til 240,40 kr., og er dermed helt i bunden af eliteindekset. Der er ikke noget nyt fremme fra eller om selskabet:

- Men det er en lidt hård start for Ambu efter en stærk afslutning i december. Så der er sket lidt gevinshjmetagning i de første to dage af 2021, siger Martin Munk.

Analytikerne hos Jyske Bank mener, at prissætningen af Netcompany nu har nået et fornuftigt leje og sænker derfor anbefalingen af aktien til "hold" fra før "køb".

Kursmålet hæves dog til 650 kr. fra 600 kr.

- Aktien er kørt stærkt på det seneste, men Netcompany kan i fjerde kvartal af 2020 og i 2021 blive udfordret på væksten i Storbritannien, samt i mindre grad i de resterende markeder som følge af fortsatte Covid-19-nedlukninger, skriver Jyske Bank i et notat.

Netcompany taber 1 pct. til 625 kr.

Læs også
Top job