Aktier

Europa/middag: Julesalget hos Next belønnes med stigning i rødt marked

Julesalget hos den britiske modetøjsforhandler Next overgik selskabets egne forventninger - og det sender aktien til toppen af det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600.

Tirsdag middag stiger Next 7,5 pct. på børsen i London. Oveni kommer, at modetøjsforhandlerens prognose for det nye regnskabsår overgår analytikernes forventninger.

Salget i de ni uger til den 26. december faldt med 1,1 pct., hvilket er bedre end midtpunktet af Nexts prognose på et fald på 8 pct., skriver Bloomberg News.

Modetøjsforhandleren er også kommet med foreløbige tal for fjerde kvartal og helåret, og de viser en vækst i onlinesalget på 38 pct. i fjerde kvartal, der løb frem til den 26. december. Her havde finanshuset RBC ventet en vækst på 26 pct.

For det nye regnskabsår 2021/22 venter Next at kunne levere et overskud før skat på 670 mio. pund forudsat, at butikkerne er lukkede i januar og februar. Det er også over konsensusestimatet på omtrent 650 mio. pund, vurderer RBC.

Samlet ligger Stoxx 600 og balancerer omkring uændret i forhold til mandag - dog med en lille pil ned. Det billede går igen i Europa, hvor de ledende indeks falder med op til 0,2 pct. Det britiske FTSE-indeks stiger dog med 0,3 pct. - blandt andet hevet op af Next.

- Det ser ikke ud til, at restriktioner (i England) har stor indflydelse, da investorerne er fast besluttet på den bredere historie om, at vacciner distribueres, og verden skal være et helt andet sted om yderligere to til fire måneder, siger David Madden, analytiker hos CMC Markets, til Reuters.

På den tyske børs stiger den britiske halvlederproducent Dialog Semiconductor 3,7 pct. efter positive meldinger om udviklingen i fjerde kvartal af 2020.

Selskabet med hovedkontor i Reading meddelte sent mandag aften, at det i fjerde kvartal venter at have realiseret en omsætning i niveauet 436-441 mio. dollar mod tidligere ventet 380-430 mio. dollar, og det er over analytikernes forventninger på 409,1 mio. dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Læs også
Top job