Aktier

Europa/lukning: Sen julegave til Next-aktionærer i presset marked

Julesalget hos den britiske tøjkoncern Next overgik egne forventninger, og det sendte aktien til toppen af det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600.

Tirsdag steg aktien 8 pct. Oven i kom, at koncernens prognose for det nye regnskabsår overgik analytikernes forventninger.

Salget faldt med 1,1 pct., hvilket var bedre end midten af Nexts prognose på et fald på 8 pct., skriver Bloomberg News.

For det nye regnskabsår 2021/22 venter Next et overskud før skat på 670 mio. pund, forudsat at butikkerne er lukkede i januar og februar. Det er over konsensusestimatet på omtrent 650 mio. pund, lød det fra finanshuset RBC.

Samlet faldt Stoxx 600 omkring 0,3 pct., og det billede gik igen i Europa, hvor de ledende indeks faldt med op til 0,7 pct. på bagkant af nye nedlukninger i Europa på grund af corona.

- Det var måske uundgåeligt som et resultat af (jule) festlighederne, der fandt sted midt i en allerede stor bølge af covid-19. Men den nye variant har kastet grus i maskineriet, siger Craig Erlam, analytiker i Oanda, til AFP, og fortsætter:

- Stemningen kan bliver forværret yderligere, hvis disse lockdowns ikke snart bringer corona under kontrol.

På den tyske børs steg den britiske halvlederproducent Dialog Semiconductor 2,6 pct. efter positive meldinger om udviklingen i fjerde kvartal af 2020.

I bunden af Stoxx 600 endte danske DSV Panalpina med et drop på 4 pct. uden selskabsspecifikke nyheder.

Læs også
Top job