Aktier

Aktier i Asien: Medicinalaktier klarer sig godt i ellers blandet marked

De asiatiske børser viser kort før børslukningen på flere af markederne tirsdag en blandet udvikling. De kinesiske børser skiller sig positivt ud, mens der er fald i de sydkoreanske aktier.

I Tokyo er der igen kommet gang i handlen efter mandagens fridag i forbindelse med fejring af "coming of age"-dag, og her har investorer samlet op på tilbagefald og rettet indeksfald tidligere på dagen op.

Både det toneangivende Nikkei 225-indeks og det bredere japanske Topix-indeks ligger ved 6.15-tiden dansk tid dermed næsten uændret.

- Investorerne købte aktier tilbage, så snart markedet startede med at falde, hvilket viser en fundamental styrke bag efterspørgslen, siger Masahiro Ichikawa, som er chefmarkedsstrateg hos Sumitomo Mitsui DS Asset Management, til Reuters.

Chugai Pharmaceuticals ligger 5,3 pct. højere, efter at en rapport har fastslået, at et af selskabets midler er effektiv til behandling af covid-19.

Generelt klarer medicinalselskaberne sig godt, hvilket også gjorde sig gældende på det amerikanske aktiemarked mandag.

Takeda Pharmaceutical stiger 3,2 pct., Eisai stiger 3,4 pct. og Shionogi & Co med 1,9 pct.

Det skriver Reuters, som også fremhæver positive bidrag fra detailhandelsaktierne anført af Ryohin Keikaku, som står bag Muji-detalkæden og stiger 5,8 pct. efter at have fremvist en stigning i kvartalsindtjeningen på 69 pct.

Derimod falder bilproducenterne Toyota Motor og Honda med omkring 1 pct. på nyheden om, at de vil skære bilproduktionen i denne måned som følge af mangel på halvleder-komponenter.

De kinesiske aktiemarkeder ligger med plusser. I Shanghai stiger det ledende indeks 0,8 pct.

Det Hongkong-baserede Hang Seng-indeks stiger desuden med 0,3 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder derimod med 0,3 pct., og i Taiwan ligger Taiex-indekset i minus med 0,7 pct. Værre går det for det førende indeks i Sydkorea, Kospi, der falder 2,2 pct., efter at det fredag satte lukkerekord.

Læs også
Top job