Aktier

Aktier/åbning: Mærsk sejler forrest i grønt C25

Mærsk-aktierne sejler tirsdag forrest i eliteindekset efter flere skulderklap fra analytikerkorpset, mens Pandora-aktien er i modvind efter en sænket anbefaling.

Alt i alt giver det en fremgang til C25-indekset på 0,3 pct. til 1695,86, hvilket er lidt mere end stigningstakten på 0,2 pct. til det tyske DAX-indeks.

Blandt sidepapirerne er Bang & Olufsen-aktien flyvende efter regnskabet for det forskudte andet kvartal, mens SAS-aktien taber højde efter meldingen om chefafgang.

Det tyske finanshus Berenberg har i en analyse set nærmere på Mærsk og hæver nu sin anbefaling af aktien til "køb" fra "sælg".

Samtidig får kursmålet et kæmpe løft, så det nu lyder på 17.500 kr. mod tidligere 8700 kr.

Det skyldes blandt andet den store stigning i fragtraterne, skriver Berenberg.

- Den nuværende stigning i fragtraterne er hidtil uset og fortsætter formentlig i så lang tid, at det vil have langvarig effekt på branchen. Vi venter ikke, at spotpriserne normaliseres indtil andet halvår af 2021, hvilket til gengæld bør resultere i, at kontraktraterne overstiger normalen i andet halvår, lyder det fra det tyske finanshus.

JPMorgan har også løftet sit kursmål for aktien til 16.982,01 kr. fra 15.120,70 kr., mens anbefalingen "overvægt" bliver gentaget.

B-aktien i Mærsk stiger 2,0 pct. til 14.705 kr.

Der er også positivt analytikernyt til Vestas, hvor Deutsche Bank har løftet kursmålet for aktien til 1630 kr. fra før 1350 kr. med en fastholdt købsanbefaling.

Vestas-aktien hang mandag i bremsen med et fald på 2,5 pct. og tirsdag fortsætter nedturen med et minus på 0,4 pct. til 1516 kr., og Ørsted-aktien får et mindre rebound på 0,5 pct. til 1301 kr. efter mandagens fald på 4,2 pct.

Finanshuset Kepler Cheuvreux sænker anbefalingen af aktien i Pandora til "hold" fra "køb". Kursmålet er dog løftet 20 kr. til 650 kr.

Den sænkede anbefaling kommer efter en stærk periode for Pandoras aktie, som sidste år blev mere end fordoblet i værdi.

Pandora opjusterede mandag for anden gang på kort tid forventningerne til 2020, hvor en stor stigning i onlinesalget delvist har opvejet et faldende salg i butiksnettet.

Pandora åbner med et fald på 0,9 pct. i 634,80 kr.

Bang & Olufsen fastholder forventningerne til det skæve regnskabsår 2020/2021.

Det fremgår af regnskabet for andet kvartal, som er offentliggjort tirsdag morgen, og hvor omsætningsvæksten endte på 12 pct. og EBIT-marginen på 3,6 pct.

Bundlinjen viste for andet kvartal et overskud på 12 mio. kr. mod minus 60 mio. kr. i samme periode sidste år.

Bang og Olufsen opjusterede sine forventninger den 15. december, hvor forventningerne blev skruet op til en omsætning på mellem 2,3 og 2,5 mia. kr. i regnskabsåret.

Bang & Olufsen-aktien løftes med 8,1 pct. til 41,64 kr. efter mandagens plus på 5,7 pct.

SAS' topchef gennem de seneste ti år, Rickard Gustafson, har valgt at sige sit job op for at arbejde for en af "Sveriges største" industrikoncerner, SKF, som producerer kuglelejer.

Og det er ikke godt for det skandinaviske luftfartsselskab.

- Det er meget skidt nyt. Det er et kæmpetab for SAS, fastslår Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank.

SAS-aktien åbner med et fald på 4,0 pct. i 1,216 kr.

AaB har mandag aften opjusteret sine forventninger til det forgangne regnskabsår.

Koncernen regner nu med et positivt resultat før skat mellem 8 og 10 mio. kr. mod tidligere et bud om et overskud før skat fra minus 2 til plus 3 mio. kr.

AaB henviser til en ændret praksis hos Erhvervsstyrelsen for opgørelsen af kompensation for aflyste arrangementer samt øgede transferindtægter.

Samtidig kom fodboldkoncernen med sit bud på resultatet for 2021, der ses lande mellem negative 2 og negative 5 mio. kr.

AaB-aktien stiger 3,0 pct. til 41,20 kr.

Læs også
Top job