Aktier

Europa/middag: Onlineapotek styger til tops i trippende marked

Det schweiziske onlineapotek Zur Rose er blandt en af de "mest tiltrækkende" onlinebutikker i Europa, mener Bank of America. I hvert fald mener investorerne at kunne se et potentiale, idet aktien sendes til toppen af det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 tirsdag middag.

Bank of America har optaget dækning af aktien med en købsanbefaling, da finanshuset ser selskabets aktie som vinder i forbindelse med coronapandemien.

I 2020 blev aktiernes værdi fordoblet. Aktien lukkede 2020 i 283 schweizerfranc. Tirsdag middag stiger Zur Rose med 11,9 pct. til 343,50 schweizerfranc i et vægelsindet Stoxx 600-indeks, der balancerer omkring uændret i forhold til mandag.

I den tunge ende ligger Temenos, der falder 8 pct. til 112,85 schwerizerfranc, efter at finanshuset Credit Suisse har sænket sin anbefaling for aktierne i den schweiziske finanssoftwarekoncern til "underperform" fra "neutral".

Kursmålet for aktien sænkes med 5 pct. til 97 schweizerfranc.

- På tværs af den europæiske softwaresektor er vi vidne til et progressivt skift fra traditionel licens til cloud/software as a service (SaaS), skriver Credit Suisse.

Finanshuset vurderer, at Temenos er den næste i sektoren, der skal i gang med sådan en overgang til SaaS.

- Selv om dette sandsynligvis er positivt på mellemlang sigt, så tror vi, at markedet undervurderer den kortvarige effekt på indtjeningen, pointerer finanshuset.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har tirsdag modtaget en anmodning om at godkende coronavaccinen udviklet af Astrazeneca og Oxford University.

Det oplyser EMA i en meddelelse.

EMA vil ved et møde 29. januar tage stilling til, om man vil anbefale vaccinen til brug i EU.

Aktien i Astrazeneca falder 1,6 pct. tirsdag middag.

Læs også
Top job