Aktier

USA/åbning: Fremgang til aktierne - Tesla og Twitter vender rundt

Frem og tilbage er som bekendt lige langt. Og fremskridt kendetegner den amerikanske aktiehandel ved åbningen tirsdag.

Mens de tre ledende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, lukkede i rekord fredag, var der fald til alle tre indeks mandag. Tirsdag stiger det brede S&P 500 med 0,2 pct., Nasdaq øger med 0,3 pct., og Dow stiger marginalt i den indledende handel.

Investorerne venter, at aktierne vil galopere afsted, så snart vaccinerne mod corona er rullet ud. Oveni kommer så den hjælpepakke, som amerikanerne ser frem mod, når den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, og Demokraterne har sat sig på statsapparatet i USA, skriver Bloomberg News.

Og i de kommende dage er der nok for investorerne at se frem til. Den amerikanske regnskabssæson er så småt skudt i gang i denne uge.

- Der ventes en indtjeningsfremgang sammenlignet med sidste år, hvilket er ret vigtigt. Og de hjælpepakker vi har set, vil understøtte noget af væksten, siger Maria Municchi, porteføljeforvalter i M&G Investments, til Bloomberg News.

TESLAS OG TWITTER VIL FREM

Eli Lilly, der steg med 11,7 pct. mandag, falder 2,2 pct. tirsdag. Kurshoppet mandag kom, efter medicinalkoncernen fremlagde positive data fra et fase 2-studie med et muligt middel mod Alzheimers.

Mandag faldt Tesla med 7,8 pct., men tirsdag stiger aktien 3,5 pct. i de første handler til 839,49 dollar. Elbilproducenten har oplyst, at den i løbet af denne måned lancerer sin nye lokalt producerede model Y i Kina til en pris, der potentielt kan vende op og ned på det kinesiske bilmarked, skriver Reuters.

Prisen for model Y, der er en såkaldt crossover eller SUV, starter på 339.900 yuan, eller lige over 322.000 kr. Det er omkring 10 pct. lavere end prisen på benzinbiler som Mercedes GLC og Audi Q5L, der falder i samme kategori.

- Prisen vil "disrupte" det konventionelle marked for premiumbiler og knuse den traditionelle opfattelse af, at prisen på elbiler bør være højere, siger Cui Dongshu, der er chef China Passenger Car Association til Reuters.

Fremgangen følger et fald på 7,8 pct. mandag, efter at aktien fredag havde sat lukkerekord i 880,02 dollar efter 11 handelsdage i træk med stigninger.

Og så er Twitter for alvor ved at rydde ud. Det sociale medie har øget indsatsen for at rydde ud i problematisk indhold, og siden fredag er der fjernet flere end 70.000 brugere, der har spredt konspirationsteorier om QAnon.

Facebook og Twitter har sammen med andre store techselskaber som Snap og Reddit samtidig valgt at lukke Donald Trumps personlige brugere samt særlige onlinefællesskaber, da de ifølge selskaberne opfordrer til vold.

Twitter øger med 0,3 pct. tirsdag efter en dukkert på 6,4 pct. mandag.

Også Facebook fjerner indhold, der gør brug af udtrykket "stop the steal", som flere modstandere af præsidentvalgets udfald har anvendt, forud for den kommende præsident Joe Bidens indsættelse.

Facebook stiger 0,2 pct. efter et fald på 4 pct. mandag.

MIA-HANDEL RYKKER KURSEN

Steris, der tilbyder medicinsk udstyr, har indgået en aftale om at købe branchefællen Cantel via et datterselskab i en handel bestående af kontanter og aktier til samlet 4,6 mia. dollar svarende til cirka 28,1 mia. kr.

Bestyrelsen i begge selskaber har godkendt aftalen, fremgår det af meddelelsen.

Cantel vil kunne styrke og udvide Sterils tilbud inden for endoskopi-området, som er kikkertundersøgelser, mens selskabets forretning inden for udstyr til tandplejeområdet giver Steris adgang til et nyt kundeområde.

Steris-aktien falder med 0,3 pct., mens Cantel ligger 2,4 pct. højere.

Samme vej går det Zoom Video Communications, efter at den højtflyvende video-konferencesoftwarekoncern har annonceret et aktiesalg på 1,5 mia. dollar.

Zoom-aktien stiger med 0,4 pct.

Læs også
Top job