Aktier

Europa/middag: Cykliske aktier i hopla med håb om ny hjælpepakke

De europæiske aktiemarkeder ligger med stigninger for tredje dag i træk, hvor de cykliske sektorer outperformer, idet den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, forbereder sig på at afsløre en pandemihjælpepakke, der kan blive på 2000 mia. dollar.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks ligger med et plus på 0,3 pct. Det tyske DAX-indeks løftes med 0,1 pct., og det britiske Ftse-indeks stiger med 0,6 pct.

Med strakte værdiansættelser og Europas aktieindeks i overkøbte niveauer sætter de fortsatte nedlukninger og fremkomsten af nye virusstammer en forhindring for den fortsatte optur på kort sigt.

- Markedet er lidt overophedet. Det er tid til at slippe lidt damp for at få værdiansættelserne ned på et niveau, der mere passende afspejler det globale økonomiske miljø, siger Guillermo Hernandez, handelschef hos MPPM EK, til Bloomberg News.

De europæiske bilproducenter er torsdag godt kørende med stigninger på 3,5 pct. til tyske Volkswagen og 4,2 pct. til franske Peugeot, der er en del af PSA-koncernen. Fiat Chrysler stiger med 4,3 pct. til 13,32 euro modregnet et ekstraordinært udbytte på 1,84 euro.

Franske PSA, der er midt i en fusion med Fiat Chrysler, måtte i 2020 se salget dykke med 27,8 pct. til 2,5 mio. biler. Koncernen har dog set en stærk genopretning i andet halvår med en tilbagevenden til vækst i årets sidste kvartal.

Fusionen mellem PSA og Fiat Chrysler er blevet stemt hjem af begge selskabers aktionærer. Det nye selskab kommer til at hedde Stellantis og bliver den fjerdestørste bilproducent i verden.

Den europæiske mikrochipsektor er også i hopla med en stigning på 5,5 pct. til ASM International og 2,3 pct. til den hollandske mikrochipudstyrsproducent ASML.

Det sker, efter at Taiwan Semiconductor har meddelt, at det vil øge sine investeringer til op til 28 mia. dollar i år. Den taiwanske halvlederproducent har også aflagt et bedre end ventet kvartalsregnskab.

Carrefour falder med 5,3 pct., efter at både den franske finansminister Bruno Le Maire og den franske beskæftigelsesminister Elisabeth Borne nu kaster grus i canadiske Alimentation Couche-Tards mulige køb af den franske supermarkedskæde.

Læs også
Top job