Aktier

USA/åbning: Grøn start med fokus på Bidens hjælpepakke

De tre toneangivende amerikanske aktieindeks er torsdag åbnet i grønt, idet investorerne afventer detaljerne om Biden-administrationens planer for en ny coronavirushjælpepakke.

Den kommende præsident Joe Biden ventes allerede torsdag at præsentere detaljer om størrelsen på hjælpepakken.

- Yderligere stimulus vil være gunstigt for aktiemarkederne og styrke forventningerne til den økonomiske vækst, siger Luc Filip, chef for private banking hos SYZ Private Banking til Dow Jones Newswires.

- Hvordan det bliver implementeret helt ned til den reelle økonomi, ned til de små virksomheder, det vil blive afgørende, udtaler Luc Filip.

Dow Jones-indekset åbner med et plus på 0,3 pct., mens S&P 500-indekset løftes 0,2 pct. Det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger 0,4 pct.

BLACKROCK OG SIGNET PRÆSENTERER OPLØFTENDE TAL

Verdens største kapitalforvalter Blackrock er kommet bedre ud af fjerde kvartal end ventet og kan bryste sig af endnu en rekord.

Finanskoncernens justerede indtjening per aktie lander i kvartalet på 10,18 dollar per aktie mod en forventning blandt analytikerne om 9,19 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Samtidig er de samlede aktiver under forvaltning løbet op i 8680 mia. dollar, hvilket også er højere end de 8510 mia. dollar, som analytikerne havde ventet.

Aktien bliver dog sendt ned med 3,2 pct.

Den amerikanske smykkekæde Signet melder om et godt salg i feriesæsonen dækkende julen og nytåret.

En foreløbig opgørelse for de ni uger frem til 2. januar - en periode, som selskabet betegner som "holiday season" - viser en omsætning på 1,8 mia. dollar, hvilket er uændret i forhold til samme periode sidste år.

Det sammenlignelige salg - det såkaldte same store-salg - steg imidlertid med 5,6 pct. drevet af salget online. Ifølge Factset estimerede analytikerne en vækst i same store-salget i fjerde kvartal på 1,8 pct., skriver Dow Jones.

Signet stiger med 1,7 pct. efter et fald onsdag på hele 8,8 pct.

Faldet onsdag skal dog ses i lyset af en samlet fremgang på 57 pct. i de foregående syv handelsdage.

Delta Air Lines åbner 2,4 pct. højere, efter at det amerikanske luftfartsselskab har meddelt, at topchefen er optimist i forhold til, at 2021 bliver et vendepunkt.

I fjerde kvartal brændte Delta i gennemsnit 12 mio. dollar af om dagen, hvilket er lidt mindre end selskabets egen prognose på op til 14 mio. dollar om dagen.

Den justerede indtjening per aktie viser i fjerde kvartal et minus på 2,53 dollar, hvilket er større end analytikernes forventning om et tab på 2,49 dollar.

NORDSTROM SKUFER MED DRIFTSMARGINALEN

Nordstrom åbner med et fald på 4,6 pct., efter at den amerikanske stormagasinoperatør har meddelt, at driftsmarginalen vil falde med 500 basispoint i fjerde kvartal.

Driftsmarginalen vil dermed blive på 1,7 pct., hvilket ifølge finanshuset Telsey er betydeligt under konsensusestimaterne på 4,2 pct.

Yderligere meddeler selskabet, at salget i juleperioden er faldet med 22 pct. i forhold til samme periode året forinden.

J&J STIGER PÅ VACCINEHÅB

Johnson & Johnson bliver sendt op med 1,5 pct., efter at den amerikanske medicinalgigants covid-19-vaccinekandidat, der kun skal give én gang, har vist en langtidsvarende immunrespons i et tidligt sikkerhedsstudie.

Finanshuset Cantor Fitzgerald mener, at data er positive, og kan effektdataene følge med Pfizers og Modernas vacciner, så kan den blive den foretrukne, da den kun skal gives én gang.

Cisco Systems har løftet sit bud for Acacia Communications med mere end 70 pct. til 115 dollar per aktie i kontanter. Det værdisætter selskabet til 4,5 mia. dollar.

Acacia stiger 31,5 pct., og Cisco taber 0,6 pct.

Læs også
Top job